Óriási siker: negyedik a serdülőcsapat
| Kategória: Híreink

A Gyöngyösi Kézilabda Klub történetének legnagyobb serdülő-sikere született meg az elmúlt hétvégén Szigetszentmiklóson. Serdülő csapatunk a tavalyi hatodik hely után idén a negyedik pozíciót szerezte meg az Országos Serdülő Bajnokság döntőjében.

Serdülőink hosszú bajnoki szakaszt zártak le az elmúlt hétvégén. Az Országos Serdülő Bajnokságban az alapszakaszt veretlenül nyerték, majd az alapszakasz felsőházi rájátszásából az élen végző Balmazújvárossal azonos pontszámmal a második helyen jutottak be a középdöntőbe, ahonnan szintén a Balmazújvárossal együtt kerültek az országos döntőbe, az ország legjobb hat csapata közé. Már ez is óriási teljesítmény volt, hiszen úgy sikerült megismételni a tavalyi döntős szereplést, hogy mások mellett az FTC és a PLER csapatát is maguk mögé utasították a gyöngyösi fiatalok. Nigrinyi Tibor edző csapatának elsődleges célkitűzése az volt, hogy megismételje tavalyi eredményét, vagyis ott legyen az országos döntőben, ahol minden további győzelem extra sikernek számított. Csapatunk hű maradt egész éves, kiváló formájához, és a döntőben is remek teljesítményt nyújtott, így a Veszprém, a Szeged, a Csurgó, a Békéscsaba és az örök ellenfél Balmazújváros részvételével rendezett hatos tornán végül a negyedik helyet szerezte meg, ami történelmi sikernek is nevezhető, gyöngyösi serdülő csapat ugyanis még sohasem végzett ilyen előkelő helyen a közel kilencven csapatot felvonultató bajnokságban.

serdulo balmaz

A hazai győzelem után másodszor is sikerült legyőzni a Balmazújvárost.

A Szigetszentmiklóson rendezett hatos döntő első mérkőzésén a mieink presztízscsatára készültek, hiszen első ellenfelünk az a Balmazújváros volt, amelytől az alapszakasz rájátszásában egyetlen vereségünket szenvedtük el. Akkor az idegenbeli vereségért hazai környezetben sikerült visszavágnunk, így ez a mostani meccs a párharc döntőjének is beillett. Ennek megfelelően mindkét gárda rendkívül motiváltan és nagyon összeszedetten játszott, de az első félidőben a hajdúságiak jobban koncentráltak, így négygólos előnyre tettek szert. A mieink azonban úgy jöttek ki a pályára a második félidőben, hogy ha törik, ha szakad, ezt a mérkőzést meg kell nyerniük, így fantasztikus küzdelemben végül hattal verték a balmazújvárosiakat. Az első csatát tehát sikerült megnyerni, de még négy várt a fiúkra a következő három napban.

A következő mérkőzésen ráadásul az egyik legerősebb rivális, a Pick Szeged volt a mieink ellenfele, amely a papírforma ellenére első mérkőzésén vereséget szenvedett a Békéscsabától. A szegediek mindenáron ki akarták javítani hibájukat, így nagyon küzdöttek a mieink ellen, de hiába. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, és az utolsó perc is óriási izgalmakat tartogatott. Egy perccel a vége előtt ugyanis egy értékesített büntetővel átvettük a vezetést, majd végig tartottuk a szegedieket, és nem engedélyeztünk nekik több gólt, így a második meccset is sikerült behúznunk szombaton.

Másnap újabb kemény erőpróba várt a mieinkre, akik sikerre éhesen léptek pályára a Békéscsaba ellen, ráadásul azzal a tudattal, hogy egyetlen győzelem is elegendő a dobogóhoz. Ahogy az várható volt, ez a mérkőzés is nagy csatát hozott, és csak az utolsó pillanatokban dőlt el a találkozó kimenetele. A mérkőzés hajráját háromgólos hátrányról kezdtük, azonban sikerült feljönnünk egyetlen gólra. Az utolsó támadást mi vezethettük, és mindent meg is tettünk az egyenlítésért. Lehoztuk a kapust, így létszámfölényt tudtunk kialakítani, ezt azonban gólra már nem sikerült váltanunk, így maradt az egygólos békéscsabai győzelem.

serd gykk ftc kivag

A döntő felé vezető út egyik állomása most az FTC elleni mérkőzés.

A három csata rengeteget kivett a fiúk erejéből, így a vasárnapi második mérkőzésre, a Veszprém elleni találkozóra egy kicsit elfáradt a társaság, és nem tudta tartani a lépét a végső győztes bakonyiakkal. Nigrinyi Tibor edző így gyakorlásra használta fel a találkozót, amelyen mindenkinek lehetőséget adott, és a fiatalok éltek is ezzel.

A Veszprém elleni meccs után ismét jutott egy kis idő regenerálódásra, a Csurgó elleni, ötödik mérkőzésünket ugyanis a torna harmadik napján, hétfőn rendezték. Igen kedvezőtlen előjelekkel vártuk a találkozót, ugyanis csapatunk egyik meghatározó játékosa, Ménfői Attila lebetegedett, így Nigrinyi Tibor kényszerből a balátlövő helyén is jobblövőt kellett, hogy bevessen. A küzdőszellem azonban így is vitte előre a csapatot, és az első félidőben semmi sem dőlt el, a csurgóiak előnye csak két gól volt. A második játékrészben már látszott a mienk játékán, hogy nagyon megerőltető három napon vannak túl, a fáradtság miatt egyre több hiba csúszott a játékukba, így a Csurgó elleni vereséggel zárult a torna, vagyis a dobogó nem jött össze, de két győzelmüknek köszönhetően serdülőink a negyedik helyen végeztek, ami kiváló eredmény. Nem csoda, hogy az edző is maximálisan meg volt elégedve a látottakkal.

– Már a döntőbe jutás is nagy eredmény volt, a negyedik hely megszerzése pedig óriási teljesítmény, gratulálok a csapatnak. Egyetlen negatív elemét tudom említeni az elmúlt hétvégének, a Békéscsaba elleni mérkőzésen a játékvezetők többször is a mi kárunkra tévedtek, ha ez nem így történik, meggyőződésem, hogy azt a meccset is hozzuk, és akkor most dobogósok vagyunk. Keseregni persze semmi okunk sincs, az a hozzáállás, az a lelkesedés, amit a fiúk egész évben mutattak, minden dicséretet megérdemel. Büszke vagyok mindegyikükre, gratulálok, és köszönöm nekik az elmúlt két év munkáját. Sok sikert kívánok a csapatnak az ifi korosztályban.

Nigrinyi Tibor két év után int búcsút csapatának, amely korosztályt vált, és jövőre már Gúnya Péter vezetése mellett az NB I-es ifjúsági bajnokságban szerepel. Reméljük, ott is hasonló sikereket érnek majd el, és tovább öregbítik a gyöngyösi kézilabdázás hírnevét.

serdulo

Nigrinyi Tibor és tanítványai. Búcsú két év után.


Országos Serdülő Bajnokság, döntő
Szigetszentmiklós
2014. május 31.
MKB MVM Veszprém – Csurgói KK 39-40
Kőnig-Trade Balmazújváros – Gyöngyösi KK 19-25
Pick Szeged – Békéscsabai DKSE 19-21
Kőnig-Trade Balmazújváros – MKB MVM Veszprém 18-32
Gyöngyösi KK – Pick Szeged 23-22
Békéscsabai DKSE – Csurgói KK  26-41

2014. június 1.
MKB MVM Veszprém – Pick Szeged 31-28
Békéscsabai DKSE – Gyöngyösi KK 24-23
Csurgói KK – Kőnig-Trade Balmazújváros 26-28
Gyöngyösi KK – MKB MVM Veszprém 15-35
Csurgói KK – Pick Szeged 27-27
Kőnig-Trade Balmazújváros – Békéscsabai DKSE 17-22

2014. június 2.
Gyöngyösi KK – Csurgói KK 21-31
Pick Szeged – Kőnig-Trade Balmazújváros 24-14
MKB MVM Veszprém – Békéscsabai DKSE 26-25

A végeredmény:
1. MKB MVM Veszprém 8 p.
2. Csurgói KK 7 p.
3. Békéscsabai DKSE 6 p.
4. Gyöngyösi KK 4 p.
5. Pick Szeged 3 p.
6. Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 2 p.