Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Németh Tamás. A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatkapitánya a pályán kívül is aktív: a humánkineziológia-alapszak elvégzése után elkezdte a mesterképzést is.

– Az új igazolásokkal sokat fiatalodott csapatunk, aminek köszönhetően gyorsabb lett a játékunk. A gépezetbe – különösen felállt fal ellen támadva – éppen a gyors játék miatt olykor még kerül egy kis porszem. Ezen technikai hibák kijavítása volt a hét egyik fő feladata, hiszen a két fiatal átlövőnknek, Ujvári Lászlónak és Papp Bencének még kell egy kis idő, hogy teljesen alkalmazkodni tudjanak a csapat taktikájához – mondta Németh Tamás.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatkapitánya az első két fordulóval kapcsolatban azt mondta, hogy az újonc Orosháza ellen kötelező volt hazai közönség előtt a győzelem, de a Balatonfüred ellen idegenben bravúrra készült a csapat legalább az egyik pont elcsípésével.

– Minden esélyünk megvolt erre, de a már említett technikai hibák miatt 2 góllal alulmaradtunk Füreden. Nem szégyen ekkora különbséggel veszíteni ellenük, tavasszal odahaza biztosan visszavágunk nekik – közölte Németh Tamás.

A Budakalász elleni holnapi hazai derbiről a farkasfalka vezére elmondta, hogy senki ne számítson könnyű gyöngyösi győzelemre.

– A Budakalász az első két fordulóban kiélezett meccseken maradt alul papíron erősebb riválisaival szemben. Ettől függetlenül a hazai pálya előnye, cserepadunk hossza, és a játékosok közötti tudáskülönbség mellettünk szól. Az idei bajnokság még a tavalyinál is szorosabb lesz, a harmadik helytől lefelé – a Tatabányával kezdődően – a 10. pozícióig sűrű a mezőny. Egy mérkőzés erejéig pedig bármelyik gárda képes bravúrgyőzelemre, így mindig az adott forma lesz a döntő egy meccs megnyerésében. Azon vagyunk, hogy minden mérkőzésen mi legyünk a nyertesek – mondta Németh Tamás.

A rutinos balszélső nyáron szerezte meg diplomáját a TF Humánkineziológia-alapszakon.

– Elkezdtem a 2 éves mesterképzést is. Néha nehéz egy kimerítő edzés vagy meccs után a tankönyvek mögé ülni, de a sportot szerencsére jól össze tudom egyeztetni a tanulással. Ezzel egy kicsit már a civil életre készülök, de reményeim szerint még jó pár évig a HE-DO B. Braun Gyöngyös szolgálatára tudok állni – mondta a 34 éves játékos.