Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján? Aki ezen a héten jelent: Németh Tamás.

– Az előző szezonokban a gyöngyösi farkasok rendre tavasszal voltak jobb formában, ám idén négy vereséggel kezdtétek a bajnokság második etapját. Mi történt?

– Semmi jele nem volt egy ilyen gyenge rajtnak, hiszen év elején a Liga Kupában minden meccsünket megnyertük, és kellően elszántan készültünk a bajnokság folytatására is. A sorsolás sem volt a legideálisabb számunkra, hiszen Balatonfüreden, majd Komlón kezdeni a szezont mindig nehéz feladat. Ezen két vesztes meccsen nem tudtuk a szurkolóink által már megismert és megszeretett pörgős és kreatív játékunkat hozni, mi is láttuk a találkozók utáni videókon a hibáinkat, ami óhatatlanul rossz kedvvel töltött el bennünket. Elindultunk sajnos a lejtőn, ami a Dabas elleni idegenbeli vereségben csúcsosodott ki. Ezután tartottunk a vezetőséggel egy megbeszélést, amin a szurkolók is képviseltették magukat.

– Dióhéjban összefoglalva mi lett ennek a megbeszélésnek az eredménye?

– Nincs mese, minél hamarabb vissza kell találnunk az előző szezonokban és az ősszel mutatott gyors, agresszív, látványos és eredményes játékunkhoz. Nem állítjuk, hogy ezután minden összecsapást meg tudunk nyerni, de ha újra megtaláljuk a saját játékunkat, akkor bizonyosan jönnek majd az eredmények. Ennek első lépéseként az eddig hagyományosan negyven percig tartó videózás hosszúságát a legutóbb három órára emeltük, ahol a legapróbb mozzanatokig kielemeztük a hibákat. Beláttuk, hogy támadásban, védekezésben, lerohanásban és visszarendeződésben is komoly taktikai hibákat követtünk el az elmúlt találkozókon. Az is látszott a felvételekből, hogy egy kisebbfajta mentális blokk van a csapaton, hiszen nem vagyunk hozzászokva a sorozatos kudarcokhoz, Konkoly Csaba vezetőedző mellett az elmúlt két és fél évben a folyamatos előrelépés jellemzett bennünket. Márciusban – ahogy a természetnek – nekünk is meg kell újulnunk!

– A nem várt vereségek után a szezon végén milyen bajnoki helyezéssel lennének elégedettek a gyöngyösi farkasok?

– Fizikális vagy képességbeli hiányosságaink szerencsére nincsenek, így „csak” fejben kell újra felépíteni magunkat. Bár sok pontot elhullajtottunk februárban, de nem adtuk fel azt a célunkat, hogy nemzetközi szereplést érő pozícióban fejezzük be a szezont. Riválisaink is több pontot vesztettek a papíron gyengébb képességűnek elkönyvelt csapatok otthonában, és van olyan erős a magyar bajnokság, hogy közvetlen ellenfeleink további pontokat veszítsenek. Természetesen nem erre kell játszanunk, hanem a fejek kitisztulása után minél több találkozót megnyerni, amivel egy munkás tavasz után sikerülhet minél jobb pozíciót elérnünk.