Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján? Aki ezen a héten jelent: Németh Tamás.

– A koronavírus miatti kényszerszünet után már a július elején elkezdett felkészülési időszak legelején meglepően kellemesek voltak a közös munkával eltöltött edzések első tapasztalatai. Szerencsére alig látszik meg rajtunk a több hónapos kihagyás, ami talán annak az elmúlt négy hónapban elvégzett otthoni edzésmunkának is köszönhető, amit a karantén és a kijárási tilalom korlátozása alatt írt elő személyre szabottan Konkoly Csaba edző minden gyöngyösi farkasnak – mondta Németh Tamás.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatkapitányának elmondása szerint az elmúlt egy hónap és az azóta lejátszott három edzőmeccs még tovább növelte az összhangot a sárga-feketék között.

– Természetesen még nem az éles meccseken majdan bevetett végső taktikát alkalmazzuk ezeken a találkozókon, de elégedett vagyok a mutatott játékunkkal és a meccsek képével is. Nagyjából ott tartunk, ahol azt elterveztük. Van még mit csiszolni, de éppen erről szól ez az időszak. Szeretnénk augusztus végére top-formába lendülni, hiszen az Európa Liga első fordulójában akkor kell farkasszemet néznünk a Butel Skopjével.

A balszélső azt is elárulta, hogy véleménye szerint remekül sikerült az átigazolási időszak a Gyöngyösnek, hiszen a csapat gerince együtt maradt, míg a farkasfalkához most csatlakozó játékosokat is a győztes mentalitás jellemzi.

– Igazi sportemberek, akik azonnal bizonyítani szeretnék, hogy nem érdemtelenül keltették fel a HE-DO B. Braun Gyöngyös figyelmét. Nem akarom elkiabálni, de úgy látom, hogy a tavalyihoz képest a keretünk talán még egy kicsit erősödött is – vélekedett a falkavezér.

A sárga-feketékre a héten két felkészülési mérkőzés vár vendégként a Balatonfüred és a Veszprém ellen.

Németh Tamás elárulta, hogy a bakonyiak külön kérése volt, hogy a Gyöngyössel játsszanak egy edzőmérkőzést. Megtisztelőnek tartja, hogy a világ legjobb négy csapatába tartozó Veszprém a sárga-feketéket kérte fel ellenfélnek a felkészülési időszakban.

Azt is elmondta, hogy a csapat összes játékosának felemelő érzés volt még július 24-én újra hazai szurkolók előtt játszani otthon a Hatvannal szemben.

– Jó volt a pálya mellől hallani a buzdításukat. Egy látványsportág szurkolók nélkül elveszíti az igazi varázsát – magyarázta a csapatkapitány.

A Butel Skopjéről azt mondta, hogy az észak-macedóniai gárdát Mirko Herceg és Mitar Markez ismeri legjobban a gyöngyösiek közül, és a farkasfalkában az az általános álláspont, hogy a Buteltől sokkal keményebb ellenfeleket is kaphattak volna, s bár tudják, hogy kiélezett meccsekre számíthatnak a macedónokkal szemben, nem is lehet kérdés, hogy a gyöngyösiek túl szeretnének lépni rajtuk.