Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Németh Tamás. A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatkapitánya súlyos sérülése után gőzerővel készül a visszatérésre.

– Remek hangulatban tért vissza mindenki Gyöngyösre a bajnoki szünet miatt kiadott közel egy hetes pihenő után. Sokan már nagyon rég tudtak hazamenni a mérkőzések miatt családjukhoz. Az otthoni közeg szemlátomást feltöltötte csapattársaimat, mindenki vidám és mosolyog. Ezt jó előjelnek tartom a Ligakupa-elődöntő április 16-án idegenben vívandó első mérkőzése előtt. Ellenfelünk, a Vecsés 22 forduló alatt egyetlen pontot sem szerzett a bajnokságban, de nem ezért ér fülig a szánk. A meccsnek kellő bátorsággal és nagyon szigorúan megyünk majd neki. Nincs kétségem afelől, hogy a HE-DO B. Braun Gyöngyös bejut a Ligakupa döntőjébe. Nem biztos, hogy ez már az első meccsen simán eldől, de azon leszünk – mondta Németh Tamás.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatkapitánya márciusban szenvedett súlyos sérülést, amikor beszakadt jobb lábának combhajlítóizma. – Egy apróbb sérülést szenvedtem a jobb combomban még a Cegléd ellen vívott idegenbeli meccsen. Húzódásra gyanakodtunk, amit kellő odafigyeléssel kezeltünk. Utána két meccsen is pályára léptem, ahol jól ment a játék. Majd egy edzés ártatlan szituációjában a földről való elrugaszkodás után érzetem egy pattanást a combomban. Azóta minden nap reggeltől estig a rehabilitáció tölti ki a napjaimat, és gőzerővel készülök a visszatérésre. Úgy gondolom, hogy májusban a véghajrá fontos meccsein már számolhat velem Konkoly Csaba edző – közölte Németh Tamás.

Totó sérülése ellenére a csapat minden délutáni edzésén ott van, és a kispadról nézi végig társai játékát. – Csapatkapitányként az is az egyik feladatom, hogy mindig a társaimmal legyek – mondta.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a Vecsés elleni meccsre való felkészülése alatt mindkét irányítóját nélkülözni kényszerül. Lubomir Duris a szlovák válogatottal játszik EB-selejtező mérkőzéseket, míg Ubornyák Dávid a magyar juniorválogatottal edz. Rajtuk kívül Mirko Herceg is válogatott behívót kapott. – A két első számú irányítónk közül ezúttal Dávidra lenne nagyobb szükségünk, hiszen légiósok a Ligakupában nem léphetnek pályára. Most Gráf Martin és Sipeki Levente osztja meg egymás között az irányítóposztot az edzéseken. Nem sok időnk lesz a kupára Dáviddal együtt gyakorolni, de nem kétlem, hogy nagyon hamar vissza tud majd zökkeni a Gyöngyös munkájába – magyarázta Németh Tamás.