Levezető karantréninget kezdett el a HE-DO B. Braun Gyöngyös farkasfalkája, miután a Magyar Kézilabda Szövetség befejezettnek nyilvánította a 2019-2020-as szezont. Németh Tamás szerint az együttesek közül a farkasok mutatták be a legnagyobb fejlődést az idei csonkabajnokságban. A csapatkapitány a következő bajnokságban is szórakoztató, látványos és modern kézilabdát ígér a szurkolóknak.

– A gyöngyösi farkasok a bajnokság befejezésének kinyilvánítása pillanatáig a karantén-tréning lehetőségeihez mérten heti hat kemény edzéssel készültek a folytatásra. A szezon lezárása után az edzői stábtól egy levezető programot kaptunk azzal a közmegegyezéssel, hogy a lehető legfittebb állapotban próbáljuk tartani magunkat a következő bajnokság elindulásáig – közölte Németh Tamás.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatkapitánya azt is elárulta, hogy ha a helyzet megengedi, a csapat május legvégén szeretne találkozni egy egyhetes közös „edzőtábor” erejéig. A június a vírushelyzettől függetlenül pihenőhónap lett volna a játékosoknak, akik egyelőre még nem tudják, hogy a 2020/2021-es bajnokságra az alapozást az eddigi szezonokhoz hasonlóan el tudják-e kezdeni júliusban.

Németh Tamás a most lezárt bajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy az ősszel Mezőkövesden elszenvedett vereségen kívül a farkasok minden mérkőzésükön látványos, szórakoztató, modern és eredményes kézilabdával tudták megörvendeztetni drukkereiket. A 2018/2019-es bajnoksághoz képest véleménye szerint a Gyöngyös mutatta be a legnagyobb fejlődést az idei etapban. Ahogy fogalmazott: a klubnál a portástól kezdve a játékosokon és edzői stábon át a szurkolókon keresztül a vezetőségig mindenki kivette részét a sikeres menetelésből, ami egészen a tabella harmadik helyéig röpítette a csapatot.

– Ha végig is ment volna a bajnokság, a negyedik helynél nem végeztünk volna rosszabb pozícióban. Örülünk szponzoraink kiállásának a gárda mellett, és nagyon nemes felajánlásnak tartjuk a Csurgó részéről az EHF-kupában való indulás átengedését. Bízunk benne, hogy minden a lehető legjobban alakul a közeljövőben, megtaláljuk a forrásokat az európai kupaporondra való kilépésre és játékunkkal helyt tudunk állni minden színtéren – fogalmazott a csapatkapitány.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékoskeretéről azt mondta, hogy az összetartó közösség lojális a klub felé, és a Gyöngyösi Kézilabda Klub ugyanígy viszonyul a játékosokhoz. Ezért úgy látja, hogy a jelenlegi keret túlnyomó része a következő szezonnak is együtt vág neki és az idei bajnoksághoz hasonlóan győzelmekben gazdag szép játékot tudnak majd nyújtani a farkasokért drukkoló embereknek.