Nem tört meg a jég
| Kategória: Híreink

Tovább várat magára a HE-DO B. Braun Gyöngyös első tavaszi sikere, miután a Dabas elleni bajnokin sem sikerült pontot szereznie a farkasfalkának.

A bajnokság következő fordulójában a Dabas otthonában léptek pályára farkasaink. A cél egyértelmű volt: kijavítani az elmúlt időszak hibáit, és két ponttal hazatérni. Az összecsapás számunkra nem az elképzeltek szerint kezdődött, tíz perc elteltével Konkoly Csaba már kikérte első idejét, ugyanis 7-2-re a hazai csapat volt előnyben. A legnagyobb problémát az ellenfél kapusa jelentette, nem tudtunk túljárni az eszén. Együttesünket még az ág is húzta, nem elég, hogy hétgólos hátrányban voltunk, Gerdán Tibor azonnali piros lapot kapott. Ubornyák Dávid vette a hátára a csapatot, 12-7-et mutatott az eredményjelző a 25. percben. Hátrányunkat az első játékrész lefújásáig nem sikerült ledolgozni, az indulatok azonban egyre csak fokozódtak mindkét oldalon, 14-9-es állással vonultak pihenőre a felek.

A második félidő sajnos az első mintájára kezdődött, gyorsan újra nyolcgólos különbség alakult ki. Hibáinkat maximálisan kihasználták a dabasiak, a 40. percben 21-14-re vezettek. Sem támadásunk, sem védekezésünk nem a megfelelő módon működött, azonban össze kellett szedniük farkasainknak az utolsó energiájukat is, mert tíz perccel a lefújás előtt még reálisnak tűnhetett a hátrány ledolgozása. Sajnálatos módon a játék képe a találkozó végére sem változott, továbbra is a hazaiak domináltak. A gödörből nem sikerült kimásznia a farkasfalkának, elszenvedtük zsinórban negyedik vereségünket. A mérkőzésen 32-26-os végeredmény született.

K&H férfi kézilabda liga, 7. forduló
Dabasi KC VSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 32-26 (14-9)

Dabas: Holló, Podoba,(kapusok) Garajszki, Váczi, Antal, Fekete 6, Tóth 4, Kurucz 1, Laurinyecz 2, Szöllősi 4, Török 7, Koller 8, Katona, Kende. Edző: Tomori Győző.

Gyöngyös: Merkovszki, Tóth, (kapusok) Urbán, Németh 1, Halász 7, Jaros 2, Papp, Ubornyák 7, Hegedűs 3, Gábori 1, Duris 3, Vilovski 1, Gerdán, Herceg, Gráf 1, Markez. Edző: Konkoly Csaba.

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/6,
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.