Nem sikerült a bravúr a Népligetben
| Kategória: Híreink

Nem tudta megismételni őszi, Ferencváros elleni győzelmét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely öt góllal maradt alul az Elek Gyula Arénában.

Az őszi fordulóban sikerült győzelemmel zárnunk a Ferencváros elleni első mérkőzést, a cél pedig természetesen a második összecsapás alkalmával is hasonló volt. Kissé dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, de az első tíz percben így is fej-fej mellett voltak a csapatok. Ezután hibáinkat kihasználva elkezdték növelni előnyüket a hazaiak, amely négygólosra is hízott (15-11). A félidő vége felé elkezdtük rendezni sorainkat és 16-15-re zárkóztunk, egy gólra faragtuk hátrányunkat. Az első harminc perc végjátékában Ubornyák és Hamidovic jegyezték sorra a találatokat, azonban még ennek tudatában is 19-16-os hátránnyal vonultunk a szünetre.

A következő periódus sajnálatos módon hasonlóan alakult, mint a kezdet. Technikai hibáinkból élve pillanatok alatt hatgólosra növelték előnyüket a ferencvárosiak (25-19). Nem könnyítettük meg a saját dolgunkat, ugyanis kettős emberhátrányban is játszottunk a félidő derekán. Konkoly Csaba időkérésének hatására sem javult játékunk. Az ellenfél kapusának eszén nehezen tudtunk túljárni, támadásainkba Hegedűs Márk játéka és eredményessége azonban vitt egy kis színt. Az egész találkozó játékképe mutatkozott meg a végeredményen is, 33-28-ra alulmaradtunk a rivális FTC ellen.

K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló
FTC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 33-28 (19-16)
Budapest, 400 néző
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

FTC: Győri, Zernovic (kapusok), Turák, Bognár 6, Füzi, Nagy 10, Ónodi Jánoskúti 3, Imre 4, Pordán 1, Debreczeni 2, Andelic, Bohács, Prainer 2, Mikita, Bujdosó 3, Kovacsics 2. Edző: Horváth Attila.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Merkovszki, Tomic, (kapusok) Nkousa, Ubornyák 3, Jaros, Varsandán 6, Hegedűs 6, Gábori 3, Duris 1, Rosta, Gerdán, Gyallai, Hamidovic 6, Gráf, Markez 3. Edző: Konkoly Csaba.

Hétméteresek: 2/3, ill. 2/3.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Képgaléria: