Nem bírtunk a Tatabányával
| Kategória: Híreink

Negyvenöt percig tartotta a lépést a Tatabánya tigriseivel a gyöngyösi farkasfalka, amely az utolsó negyedórában veszítette el a bajnoki találkozót.

A bajnokság következő fordulójában a Grundfos Tatabánya KC együttese látogatott otthonunkba, a vendégegyüttes betegség miatt vezetőedzője nélkül képviseltette magát. A találkozó első néhány percében Merkovszki Pál három bravúros védést is bemutatott, így nyolc perc elteltével 3-2-re nálunk volt az előny. A félidő közepén, a mérkőzésen először emberhátrányba kerültünk, amelyet masszív védekezésünknek köszönhetően nem tudott a javára fordítani a vendéggárda. A 20. percben 10-10 állt az eredményjelzőn. Technikai hibáinkat kihasználva ellépett kettővel a Bányász, de a 27. percben Ubornyák Dávid meglőtte maga ötödik és egyben a falka egyenlítő gólját, ezzel 13-13-ra módosult az állás. A félidő utolsó percei is tükrözték az erőviszonyokat, 14-14-es döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész kezdetén nagyobb sebességre váltott mindkét fél, hét perc alatt összesen kilenc találat született. A kapkodásból a tatabányaiak egy fokkal jobban profitáltak, a 40. percben náluk volt az előny 19-20-ra. Ekkor következett Merkovszki három újabb védése és Ubornyák hétméteres-gólja, amellyel ismét döntetlen volt a találkozó eredménye. Akárcsak az első harminc percben, most is hibáinkból építkezett a vendég csapat és 21-24-es előnyt alakított ki tíz perccel a lefújás előtt. Erről a mélypontról a meccs hátralévő részében nem sikerült elmozdulni farkasainknak, halmoztuk a rossz lövéseket és az egyéb technikai hibákat. A végére nagyra nyílt az olló az együttesek között, 23-29-es vereséget szenvedtünk a Tatabánya gárdájával szemben.

A zárt kapuk mögött rendezett találkozót a Gyöngyösi TV közreműködésével YouTube-csatornűnkon élőben közvetítettük.

K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Grundfos Tatabánya KC 23-29 (14-14)

Gyöngyös: Merkovszki, Tóth, (kapusok) Urbán 2, Németh 1, Jaros, Papp, Ubornyák 7, Hegedüs 2, Gábori 2, Duris, Vilovski, Gerdán, Herceg 4, Gyallai, Gráf 1, Markez 4. Edző: Konkoly Csaba

Tatabánya: Wyszomirski, Bartucz, Konecny (kapusok) Bozovic 5, Molnár 1, Tóth, Juhász 3, Sipos 2, Nemes, Hornyák 3, Ilyés, Balogh 4, Győri 4, Debreczeni 1, Ancsin 6, Zdolik. Edző: Sibalin Jakab

Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
Hétméteresek: 3/5, ill. 0/0
Kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc

Értékelések:

Képgaléria: