Nem bírtunk a Csurgóval
| Kategória: Híreink

Három mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata szakadt meg a HE-DO B. Braun Gyöngyösnek Csurgón, ahol farkasaink hiába küzdöttek, nem tudták megszorongatni az esélyesebb házigazdákat.

A mérkőzés első percei szoros játékot hoztak, büntetőből szereztük meg a találkozó első gólját, amire ugyancsak büntetőből érkezett a válasz, és egészen a nyolcadik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (4-4). A következő öt percben azonban négy labdát is eladtunk, hibáinkat pedig könyörtelenül büntették a hazaiak, akik a 14. percre 9-4-re húztak el a mieinktől. Bíró Balázs időt kért, a különbség azonban tovább nőtt, az első negyedóra végén már hét góllal vezettek a házigazdák (11-4). Több mint hét perces gólcsendet sikerült megtörünk a 16. percben, a következő öt percben pedig öt gólra csökkentettük a különbséget (14-9). Ekkor újra a Csurgó vette át a gólgyártást, a 26. percre 17-9-re húztak el. Majd’ tíz perc után sikerült újra gólt szereznünk (17-10), a játékrész hajrája pedig egyértelműen a miénk volt, a szünetet jelző sípszóig még kétszer voltunk eredményesek, így ötgólos különbséggel várhattuk a második félidőt (17-12).

Hazai találattal indult a második félidő, amelynek első perceiben – csakúgy, mint az első játékrészben – felváltva potyogtak a gólok, 8 percnyi játék után továbbra is öt gól volt a különbség a csapatok között (20-15). A 15. percre sikerült három gólra lefaragnunk a hátrányunkat (23-20), és egészen a 49. percig 3-4 gólon tartottuk magunkat, amikor Bíró Balázs időkérése szakította meg a játékot. A következő percben visszaállt az ötgólos hazai vezetés, és bár többször is lett volna lehetőségünk közelebb zárkózni, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így az 53. perc végén már hat volt közte (28-22). Egy vendégtalálat után, ötgólos vezetésnél a házigazdák kértek időt, védekezésben kijöttünk emberfogásra, de ez sem hozta meg az áttörést, voltak jó pillanataink, de nem tudtuk megszorongatni a csurgóiakat, akik a végjátékot is magabiztosan lehozták, így farkasainknak csak az eredmény kozmetikázására futotta, és végül a 30-27 arányban maradtak alul Csurgón.

Csapatunkra még két mérkőzés vár idén, egy hét múlva a Komlót fogadjuk, majd Budakalászon búcsúztatjuk a 2022-es évet.

K&H férfi kézilabda liga, 11. forduló
Csurgói KK – HE-DO B. Braun Gyöngyös 30-27 (17-12)
Csurgó, 700 néző
V.: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Csurgó: Holló, Füstös (kapusok), Spruk 3, Szeitl L., Bazsó, Krecic 6, Krsmancic 6 (4), Skol, Borsos 3, Tóth, Szeitl E. 1, Gábor 4, Vasvári, Gebhardt 5, Rotim 1, Markez 1. Edző: Baranyai Norbert.

Gyöngyös: Tomic, Gyánti (kapusok), Nkousa, Potisk 2 (1), Halász 2, Varsandán 4 (1), Bura 1, Hegedüs, Gábori 2, Lakosy 9, Schmid 1, Gerdán, Schäffer 4, Gráf 1, Jóga, Menyhárt 1. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.