Nem bírtunk a Balatonfüreddel
| Kategória: Híreink

A Veszprém és a Szeged után a Balatonfüred az első csapat, amely ponttal távozott Gyöngyösről, miután Fazekas Nándor vezérletével hat góllal legyőzte a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatát.

Varsandán Milán szerezte a találkozó első gólját, de az első tíz percben több találatot nem jegyezhettünk fel a combsérülés miatt Németh Tamás nélkül felálló mieink neve mellé, Fazekas ugyanis rendre hárította a próbálkozásainkat. Bár Tóth Mihálynak is voltak védései, a vendégek hatékonyabbnak bizonyultak a helyzetkihasználást tekintve, és négygólos előnyt dolgoztak ki (1-5). Lubomir Durisnak sikerült megtörnie a hazai gólcsendet, majd Urbán Egon is eredményes volt, aminek köszönhetően két gólra zárkóztunk (3-5). Urbán következő találata után megint a füredi gólok szaporodtak nagyobb ütemben, így a 19. percre ötgólos vendégvezetés alakult ki (4-9). Milorad Krivokapoics vette a vállára az elsősorban támadásban hibázó csapatunkat, és neki köszönhettük, hogy öt perccel a játékrész vége előtt is csak öt gól volt a hátrányunk (6-11). Buzogány Barna váltotta a kapuban Tóth Mihályt, de a gólokkal továbbra is adósok maradtunk, igaz, ekkor a fürediek sem ontották magukból a találatokat, egy perccel a vége előtt 6-12 volt az állás. Mirko Herceg még kétszer eredményes volt a dudaszóig, így négygólosra csökkentette a hátrányunkat a szünetre, 8-12-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben István Pétert Uros Vilovszki váltotta, de az első öt percben így is csak a vendégek voltak eredményesek, és az addigi legnagyobb, nyolcgólos előnyt dolgozták ki a mérkőzésen (8-16). Konkoly Csaba időt kért, majd Gábori lőtte a félidő első gyöngyösi gólját, Krivokapics pedig mínusz hétre zárkóztatta a mieinket (10-17). Kinyitottuk a védekezésünket, Varsandán és Gábori lépett ki a hatosfalból, Buzogány helyére pedig Tóth Mihály jött vissza a kapuba. Vilovszki is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Herceg lőtt még egyet, de a különbség nem csökkent, nyolc volt közte a 41. percben is (12-20). Markez gólja után kezdődött az utolsó negyedóra, a hátrányunk pedig hét gól volt, ami 11 perccel a vége előtt visszaállt nyolcra (16-24). Kevesebb mint tíz perc volt hátra a találkozóból, amikor akár tízgólosra is nőhetett volna a különbség, de Tóth Mihály megállította a vendégek labdáját, Duris pedig gólt szerzett (17-25). Vilovszki most sem maradt üreskapus gól nélkül, de őt perccel a vége előtt már nagyon kevés esélyünk maradt rá, hogy akár egy pontot is megmentsünk. A fiúk az utolsó pillanatig hajtottak, de csak kozmetikázniuk sikerült az eredmény, a Balatonfüred végül 26-20-as győzelmet aratott, amivel a Szeged és a Veszprém után elsőként tudta ponttal elhagyni a gyöngyösi csarnokot.

K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE 20-26 (8-12)
Gyöngyös, 1000 néző
V.: Hargitai, Markó
GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 2, Sipeki, Varsandán 1, Ubornyák, Gábori 1, Duris 4, Vilovszki 3, Gerdán, Krivokapics 3, Herceg 4, Gráf, Markez 2, István, Sajin. Edző: Konkoly Csaba.
BALATONFÜRED: Fazekas, Bősz, Andó (kapusok) – Kemény, Bóka 6, Déber, Szöllősi O., Németh B., Szöllősi B. 7, Ferreira, Szita 6, Topic 2, Hornyák 3, Semenov, Máthé 2. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/0, ill. 2/1.
Értékelések: