Nem bírtunk a Balatonfüreddel
| Kategória: Híreink

Farkasaink a mérkőzés nagyobb részében hátrányban voltak a Balatonfüred elleni rangadón, ám az utolsó tíz percre újra nyílttá tudták tenni a meccset. A végjátékban a vendégeknek jött ki a lépés, akik egygólos győzelmükkel megszakították a HE-DO B. Braun Gyöngyös hazai veretlenségi sorozatát.

A szezon egyik legkeményebb rangadóján léptek pályára a gyöngyösi farkasok, akik az egyik legnagyobb rivális Balatonfüred együttesét látták vendégül. Az összecsapás a vártakhoz híven kezdődött, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egészen a 20. percig egyik fél sem tudott jelentős előnyre szert tenni, ekkor még 11-11 állt az eredményjelzőn. A következő periódusban sajnálatos módon farkasainknál egy tízperces gólcsend következett, amelyet a vendégegyüttes kíméletlenül ki is használt. Fokozatosan nőtt hátrányunk, amely végül már öt gólra is dagadt. Az első játékrész végén Gráf Martin még betalált, így 12-16-os eredménnyel vonultak a csapatok az öltözőkbe.

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint ahogyan az első zárult. A vendégek kapuját védő Tóth Mihály eszén nagyon nehezen tudtunk túljárni, így hátrányunkból sem sikerült jelentősen faragni. A 37. percben még 16-21-re vezettek a fürediek, amelyet ezennel megelégelt Konkoly Csaba együttese. Újraéledt a csapat, és a 41. percre két gólra, 19-21-re zárkóztunk. A fiatalok is remekül helytálltak ebben a nehéz periódusban, fontos gólokkal járultak hozzá az eredmény alakulásához. A végjáték hozott izgalmat bőven, hiszen az 54. percben 25-25-ről ismét egy új meccs vette kezdetét. A vendégeknek jött ki jobban a lépés, 25-27-re magukhoz vették a vezetést. Farkasaink azonban hatalmas akaraterőt és küzdést mutatva másfél perccel a lefújás előtt ismét egyenlítettek. A legrosszabb pillanatban emberhátrányba kerültünk, amit kihasználva a balatonfüredi gárda egy találattal közelebb került a győzelemhez és a két pont megszerzéséhez. Sajnos az eredményen az utolsó pillanatokban változtatnunk már nem sikerült, 27-28-as vereséget szenvedett csapatunk.

A mérkőzést YouTube-csatornánkon élőben közvetítettük. Az első félidőben tapasztalható hanghibáért ezúton kérünk elnézést.

K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE 27-28 (12-16)
Gyöngyös, 950 néző
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Gyöngyös: Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic 1, Nkousa, Ubornyák 1, Jaros 2, Mátyás, Varsandán 5, Gábori 2, Duris 4, Vilovski, Rosta 1, Gerdán, Hamidovic 2, Gráf 1, Markez 8. Edző: Konkoly Csaba.

Balatonfüred: Tóth, Andó, (kapusok) Kemény 1, Bóka 1, Jánosi, Szmetán, Németh 4, Gostovic 1, Szöllősi 5, Topic 5, Dénes, Rodriguez 2, Malinovic 9, Szűcs, Brandt, Határ. Edző: György László.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/3
Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Értékelések:

Képgaléria: