Nehéz egy kapusnak labda nélkül gyakorolni
| Kategória: Híreink

Székelyudvarhelyen, családja körében tölti mindennapjait Buzogány Barna. A HE-DO B. Braun Gyöngyös kapusa két hete nem lépett ki otthonából. A bezártság miatt már kedvenc hobbiját is kezdi unni, ám kutyájával szembeni komoly adósságát most tudja pótolni. Kényszerűségből egy csapattársaival kötött, március végén lejáró fogadást is tovább csinál.

– Érthető módon Székelyudvarhelyen is eléggé ijedtek az emberek a vírus miatt. Két hete nem léptem ki az utcára. Még szerencse, hogy van kertünk – mondta Buzogány Barna.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös fiatal kapusának a március 13-án lejátszott SBS-Eger elleni nyertes mérkőzés után még sikerült hazajutnia Erdélybe.

– Anyukám sajnos nem tud itthonról dolgozni, és csak egy speciális igazolás birtokában járhat be a munkahelyére. Ezért a bevásárlásokat is ő végzi. Én a nővéremmel vagyok itthon. A délelőttökkel nincs nagy baj, a reggelit az edzés, majd az ebéd követi. A délután azonban viszonylag üres, ide olyan dolgokat iktat be az ember, amikkel kicsit könnyebben telik az idő. Legutóbb tavaly decemberben voltam itthon, így sok bepótolni valóm van a kutyámmal. Vele ütöm el a szabad perceimet, és sokat játszom a konzolomon. Nem gondoltam volna, hogy abba is bele lehet egyszer unni – mesélt mindennapjairól Barna.

A hálóőr elmondása szerint az edzői stáb által előírt kötelező erőnléti edzéseken kívül speciális kapusedzéseket is végez otthon.

– Az NBA sztárok összetekert zoknival gyakorolják a kosárra dobást a szennyestartóba. A labdát azonban semmivel nem lehet helyettesíteni. Sok olyan rutinszerűvé vált reflexet nem használunk, amiket rendes edzéseken és mérkőzéseken alkalmazunk. Ezeket a vírus elvonulása után újjá kell építenünk – magyarázta Barna.

Azt is elmesélte, hogy még márciusban kötöttek egy fogadást Ubornyák Dáviddal, Gödör Bencével és Papp Bencével, hogy márciusban száműzik étrendjükből a cukros üdítőket, az édességet és a pékárukat.

– A fogadás határideje ugyan lejárt, de a kevesebb mozgás miatt folytatom ezt a kihívást és legtöbbször csak párolt zöldséget, rizst és csirkét fogyasztok. A bezártság és kevesebb mozgáslehetőség miatt most könnyen felszaladhat pár plusz kiló az emberre, ezért próbálok nagyon odafigyelni az étkezésemre – mondta Buzogány Barna.