Negyven percen át vezettünk Szegeden
| Kategória: Híreink

A tisztes helytállásnál sokkal többet nyújtott a HE-DO B. Braun Gyöngyös Szegeden, ahol hétgólos előnyben is voltak farkasaink, és negyven percen át vezettek. Végül három góllal maradtunk alul a BL-résztvevő szegediek otthonában.

Jól kezdtük a mérkőzést, egy labdaszerzés után Vilovszki szerezte a találkozó első gólját, ami után Bombac egyenlíteni tudott, ám ezt követően sokáig őriztük az előnyünket, sőt a 8. perc elején egy emberelőnyös két perc után már hárommal vezettünk (3-6). A 11. percben 5-8 volt az állás, amikor Juan Carlos Pastor időt kért, és láthatóan ingerülten instruálta játékosait. Tóth Mihály védését követően Herceg harmadik, valamint Hegedűs első góljával 5-10-re léptünk el a 13. percben. Varsandán és Duris egy kínait is összehoztak, majd Varsandán volt eredményes, így az első negyedóra végén már hét góllal vezettünk (5-12). Ismét emberelőnybe kerültünk, de egy perccel később Gerdánt is kiállították a játékvezetők. A Szeged büntetőből zárkózott, és bár sokáig sikerült őrizni a hétgólos vezetést, elég volt egy-két támadásban elkövetett hiba ahhoz, hogy a hazaiak a 25. percre négy gólra zárkózzanak (12-16). Gábori kiállításával fogyatkoztunk meg, a félidő utolsó két percében pedig Herceget is nélkülöznünk kellett, az utolsó hatvan másodpercre pedig „csupán” háromgólos előnnyel fordulhattunk. A játékrész utolsó gólját Sipeki szerezte, így 19-15-ös gyöngyösi vezetésnél jöhetett a szünet.

Ahogy az első, úgy a második félidő is Vilovszki góljával kezdődött, de a Szeged fokozatosan közelebb férkőzött a mieinkhez, a 35. percben három góllal vezettünk, amikor emberelőnybe kerültünk (18-21). Markez visszaállította a négygólos különbséget, de a hibáinkat kegyetlenül büntették a szegediek, akik mínusz kettőre zárkóztak, és akár egyenlíthettek is volna, ha Tóth Misi ezt nem akadályozza meg két bravúros védéssel. Konkoly Csaba 20-22-nél kért időt, majd a 41. percben 21-23-nál Herceget másodszor állították ki két percre, amit ki is használtak a vendéglátók, és egy gólra zárkóztak (22-23). A 41. percben az 1-1 után először volt egyenlő az állás, majd a 43. percben először vezetett a Szeged (24-23). Hegedűs tízperces gyöngyösi gólcsendet tört meg a 49. percben, ez idő alatt azonban a szegediek fokozatosan növelték a hazai vezetést, és bő tíz perccel a meccs vége előtt 27-24-re vezettek. Sipeki zárkóztatta a mieinket, majd emberelőnybe kerültünk, azonban röviddel később Hegedűst, majd Ubornyákot is kiállították a játékvezetők, a Szeged pedig eldöntötte a két pont sorsát, az 53. percben már 29-25-ös állást mutatott az eredményjelző. Gödör Bence is bemutatott néhány jó védést, az indításaink azonban nem jöttek össze, de így sem maradt szégyenkezni valónk a végére, Veszprém után Szegeden is derekasan helytálltak farkasaink, akik végül mindössze három góllal maradtak alul a BL-résztvevő szegediek otthonában.

K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló
MOL-PICK Szeged – HE-DO B. Braun Gyöngyös 31-28 (15-19)
Szeged, 1200 néző
V.: Rontó Á., Szanyi P. G.

SZEGED: Mikler, Alilovic, Nagy M. (kapusok) – Maqueda 5, Stepancic 1, Kallman 2, Sigurmansson 1, Canellas 4, Henigman, Gaber 1, Sostaric 9 (6), Bánhidi 2, Kasparek 2, Bombac 1, Rosta M., Zhitnikov 3. Edző: Juan Carlos Pastor.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Gödör (kapusok) – Papp B., Urbán, Németh T. 1, Sipeki 4, Varsandán 4 (2), Ubornyák 1, Hegedűs 3, Gábori, Duris 2, Vilovszki 3, Gerdán, Herceg 7, Markez 3, Újvári. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2.

Értékelések:
Juan Carlos Pastor: – Nagyon rosszul kezdtük a meccset, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is gyenge volt, amit a 30 perc alatt kapott 19 gól jól mutat. Az első félidő végén kezdtünk jobban játszani, a második félidőben pedig a kapusteljesítményünk és a védekezésünk is sokat javult, és ezért tudtunk nyerni.

Konkoly Csaba: – Fantasztikusan kezdtünk, a Szeged minden védekezési taktikájára tudtunk válaszolni, a játékosaink nagy taktikai fegyelemmel játszottak. Egy kicsit elfogytunk az első félidő végére, de igazából a második félidő elején követtünk el olyan hibákat, amelyeket kihasznált a Szeged. Nem szeretünk veszíteni, de most mégis elégedettek lehetünk.