Négyszázezer forintot gyűjtött szurkolói segítségével a Kálváriaparti Sport- és Álalános Iskola A Lámpás alapítványa számára a Gyöngyösi Kézilabda Klub. Az adományt jelképesen a Ferencváros elleni rangadó szünetében adta át az intézménynek Nagy Attila klubelnök.

Mint arról korábban beszámoltunk, idén hatodik évébe lépett az együttműködés a Gyöngyösi Kézilabda Klub, valamint a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola között, ahol így idén a hatodik kézilabdás osztály kezdte meg az iskolás éveket. Klubunk harmadik éve támogatja az első mérkőzés bevételével az intézményt, a támogatásból az A Lámpás Alapítvány felszereléseket, padokat és székeket vásárol.

– Játszanak a testnevelésórákon, edzenek a felnőtt csapatunkkal, egyenpólóban szurkolnak nekünk a hazai mérkőzéseken, mi pedig igyekszünk minden lehetőségünkkel támogatni a fejlődésüket – írta közösségi oldalán az együttműködés kapcsán Nagy Attila, a GYKK elnöke. – Nem titkolt szándékunk, hogy a legjobb utánpótlás-játékosokat neveljük belőlük, akikre már most büszkék vagyunk. De ha „csak” annyit érünk el, hogy megfertőzzük őket a sport szeretetével; nekünk már megérte – fogalmazott klubunk elnöke.

Az adományról szóló igazolás átadásában klubunk új kabalaállata is segített, akinek a névadóját ugyancsak a legutóbbi, Ferencváros elleni mérkőzésen tartottuk – a nevet szurkolóink javaslatai alapján választottuk ki.

A következő napokban utánpótlás-játékosaink két futóversenyen is részt vesznek: szeptember 21-én a szüreti futónapon, majd két nappal később a Kálváriaparti Általános Iskola Fuss az iskoláért elnevezésű jótékonysági futóversenyén indulnak, amely újabb lehetőséget ad arra, hogy az intézményt támogassuk, és ezúttal is számítunk szurkolóink segítségére.