Szoros első negyedóra után végig vezetett a HE-DO B. Braun Gyöngyös a Budai Farkasok ellen Budaörsön, és végül magabiztos győzelemmel gyűjtötte be a kötelező két pontot a sereghajtó otthonában. Igazi csapatmunkával arattuk idei negyedik győzelmünket a budaörsiek ellen: 41 gólunkon 12 játékos osztozott.

Az idei szezonban negyedszer találkozott a Budai Farkasokkal a HE_DO B. Braun Gyöngyös, amely az eddigi három győzelem után a negyedik sikerre hajtott a rivális farkasfalka otthonában. Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, a házigazda ugyanis annak ellenére tudott 4-0-ás rohammal indítani, hogy a 2. percben büntetőt hibázott. Merkovszki remekül védett a meccs elején, és sok hibánk is hozzájárult ahhoz, hogy 3 és fél perc alatt négygólos hátrányba kerültünk. Schäffer révén kezdtük meg a gólgyártást, majd Lakosy és Hamidovic is eredményes volt, a hetedik percre 5-4-re zárkóztunk, majd egy perccel később Varsandán találatával egyenlítettünk (5-5). Mindkét oldalon csökkent a megbüntethető hibák száma, a következő percekben gólt gól követett, a csapatok pedig fej-fej mellett haladtak, az első negyedóra leteltével épp a mieink voltak előnyben (11-12). Ekkor sikerült lépést váltanunk, és elkezdtünk leszakadni ellenfelünkről: a 18. percben már 11-14 volt az állás. Tíz perccel a félidő vége előtt négy góllal vezettünk (13-17), amikor a hazaiak időt kértek. Négy perccel később ugyancsak négygólos volt az előnyünk (15-19), amikor Bíró Balázs hívta magához csapatát. Schmid lőtte a huszadik gólunkat, a házigazdák azonban felzárkózásba kezdtek, és egy perccel a játékrész vége előtt már csak két gól volt az előnyünk (19-21). A sípszóig már csak mi voltunk eredményesek, így háromgólos vendégvezetésnél jött a szünet (19-22).

Térfélcsere után gyorsan elkezdtük építgetni az előnyünket, ötpercnyi játék után már hattal vezettünk (20-26). A 39. percben a mérkőzésen harmadszor kerültünk emberhátrányba, ezt kihasználva pedig a budaörsiek négy gólra zárkóztak (24-28). Két gyors találattal visszaállítottuk a hatgólos vendégelőnyt, majd sikerült a hetediket is közé tennünk (24-31), ami időkérésre késztette a hazaiakat. Az utolsó negyedóra kezdetén már nyolc góllal vezettünk (25-33), amikor ismét emberhátrányba kerültünk. Következő gólunkat a sérülésből visszatért Lucian Bura szerezte, a budaiak pedig ismét közelebb férkőztek a mieinkhez, és bő tíz perccel a vége előtt ismét csak öt gól volt az előnyünk (29-34). Átmenetileg négy gólra is csökkent ugyan a különbség a csapatok között, de öt perccel a vége előtt ismét megvolt a hatgólos gyöngyösi előny (32-38). Az utolsó percben Rédai a harmadik kétpereces kiállítása után piros lappal kiállt, a mieink pedig a végéig eggyel még meg tudták toldani a vezetésüket, és végül negyven gól fölé jutottak. A végeredmény: 34-41, újabb két ponttal gazdagodtunk, és a negyedik meccsünket is megnyertük a Budai Farkasok ellen.

Farkasaink legközelebb május 13-án lépnek pályára a bajnokságban, akkor a Csurgó együttesét fogadják majd. Fontos információ, hogy utolsó bajnokink időpontja változott: a Budakalász elleni mérkőzést május 27-e helyett 26-án rendezzük.

K&H férfi kézilabda liga, 23. forduló
Budai Farkasok-Rév Group – HE-DO B. Braun Gyöngyös 34-41 (19-22)
Budaörs, 350 néző
V.: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

Budaörs: Merkovszki, Nánási (kapusok), Turák, Auer 2, Nourelden 5, Valler 1, Vuleta 2, Németh, Szövérdffy 3, Enomoto 7 (3), Kvastek 1, Rédai 3, Kovács 1, Széles 6, Nagy Sz., Zennadi 3. Edző: Korsós Ádám.

Gyöngyös: Tomic 1, Gyánti (kapusok), Nagy Á., Halász 4, Varsandán 1, Bura 3, Hegedüs 4, Gábori 2, Lakosy 3, Schmid 1, Gerdán, Schäffer 8 (2), Hamidovic 5, Gráf, Jóga 4, Menyhárt 5 (1). Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 22, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.