A gyöngyösi férfi kézilabdacsapat 2011 óta szerepel B. Braun Gyöngyös néven a magyar bajnokságban. A névadó szponzori támogatás által biztosított kiszámítható háttér és szakmai hozzáértés a szurkolók, a városvezetés, valamint a felek nagy örömére az elmúlt években stabil eredményeket hozott, és a csapat az idei szezonban sorozatban harmadik alkalommal végzett a hatodik helyen az élvonalbeli bajnokság tabelláján. Az együttműködést meghosszabbító megállapodást június 16-án írták alá Gyöngyösön.

1991-es alapítása óta a B. Braun gyöngyösi gyára a régió egyik legnagyobb munkaadójává nőtte ki magát, ezért a cégcsoport kötelességének érzi, hogy családi vállalkozásként világszerte képviselt értékeivel összhangban és egyben mint a térség meghatározó gazdasági szereplője részt vegyen a helyi közösség építésében. Ennek egyik legjobb eszköze a helyi kézilabdaklub támogatása, amelynek közösségformáló ereje vitathatatlanul egyre erősebb és kiterjedtebb a régióban.

alairas 1

A B. Braun és a Gyöngyösi Kézilabda Klub vezetői a szerződés aláírása közben. Fotó: Magyari Máté

A Gyöngyösi Kézilabda Klub és a B. Braun között létrejött névadó szponzori szerződés ünnepélyes aláírásán részt vett Horn Péter, a B. Braun-csoport magyarországi vezérigazgatója, Bognár József termelési igazgató, a gyöngyösi gyár vezetője, valamint Marczin Zsolt, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke és Szőllősi Károly, a Gyöngysport Kézilabda Kft. ügyvezetője.

– Vállalatcsoportunk és a csapat közötti együttműködés az évek során egyre szorosabbra fonódott – ezt bizonyítják nemcsak a közösen elért sikerek, hanem azok az egyéb közös aktivitások, kezdeményezések, amelyekben együttes erővel teszünk a helyi közösségért és a rászorulók megsegítéséért. Mindez jól mutatja, hogy ugyanazon irányba haladunk és egymást erősítjük, ezáltal egyre jobb eredményeket elérve mind a sport, mind pedig az orvosieszköz-gyártás terén – mondta el Horn Péter vezérigazgató köszöntő beszédében. 

alairas 2

A felek méltatták a gyöngyösi önkormányzattal fennálló, jó kapcsolatot is. Fotó: Magyari Máté

– Büszkék vagyunk arra, hogy következetes és kitartó munkánk eredményeként immár negyedik éve egy olyan világcég nevét viselhetjük, mint a B. Braun. Mára együttműködésünk túlmutat egy egyszerű szponzori megállapodáson, amellyel csaptunk nem pusztán anyagi forrást nyer, hanem egyben elkötelezettséget és kitartást tanul, nemcsak a sportpályán, hanem akár egy jó ügy érdekében. A támogatóink által nyújtott biztonság a csapat játékában is tükröződik, s az elmúlt három év során sikerült biztos pozíciót kiharcolnunk a bajnokság élvonalában. Reméljük, hogy a 2014/2015-ös szezonban tovább erősödünk és sikerül a tabellán még előrébb lépnünk – tette hozzá Marcin Zsolt, a klub elnöke.

A csapat tagjai jelenleg jól megérdemelt nyári szabadságukat töltik, de hamarosan elkezdődik a felkészülés a következő szezonra, amely még több izgalmas mérkőzést ígér, mind a klub, mind pedig a szurkolók számára.