Nagy győzelem az utolsó hazain
| Kategória: Híreink

Döcögősen indult, végül azonban igazi örömjátékkal zárult a HE-DO B. Braun Gyöngyös Mezőkövesd elleni mérkőzése, és kilencgólos győzelemmel búcsúztunk a bajnokságtól az utolsó hazai meccsen.

Nem a legjobb formánkban kezdtük a találkozót, inkább a szurkolók tették emlékezetessé az első öt percet, mint a mindkét oldalon sokat hibázó játékosok. Ez a gólok számában is megmutatkozott, ötpercnyi játék után 1-1 volt az állás, de az első tíz percben is mindössze hat találatot jegyezhettünk fel (3-3). Konkoly Csaba vezetőedző hiába forgatta csapatát, a huszadik percig nem változott a játék képe, nem sikerült a pályára vetítenünk a két csapat közti különbséget, és hiába vezettünk a 18. percben kettővel is, tíz perccel a félidő vége előtt ismét egál volt (7-7). Konkoly Csaba időkérése szakította meg a játékot, ami jót tett a fiúknak, két Gábori-góllal sikerült 9-7-re meglépnünk, ami Buday Dánielt, a matyóföldiek mesterét késztette időkérésre öt perccel a játékrész vége előtt. Krivokapics szerezte a tizedik hazai találatot, majd Tóth Mihály védett óriásit, s így Krivo újra betalálhatott, négy gólosra hizlalva a gyöngyösi vezetést, egyben beállítva az első félidő végeredményét (11-7).

Tóth Mihály védéseivel és Varsandán Milán góljaival indult a második játékrész, amelynek negyedik percében már 13-7-re vezettünk, Buday Dániel pedig máris magához hívta tanítványait. A mieink azonban egészen más fordulatszámon kézilabdáztak, mint az első félidőben, így a 37. percben már hét góllal vezettünk (15-8). A vendégek időről időre átmenetileg közelebb férkőztek ugyan a mieinkhez, de továbbra is mi domináltuk a játékot, az utolsó negyedórára pedig Varsandán büntetője után hatgólos előnnyel fordulhattunk (19-13). A mezőkövesdiek kapus nélkül támadtak, amiből két üreskapus gólt is szereztünk, 21-13-ra módosítva az állást, és újabb időkérésre kényszerítve a vendégeket. A borsodiak kinyitották a védelmüket, ami egy kicsit megzavarta a játékosainkat, így Konkoly Csaba is időt kért bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt. Sikerült megtalálnunk az ellenszerét a kövesdi védekezésnek, Ubornyák adott szép labdát Gráf Martinnak, aki megszerezte a 23. találatunkat (23-16). Öt perccel a vége előtt már kilenc volt közte, és a fiatal Ivitz Balázsnak is sikerült megszereznie első gólját a felnőtt NB I-es mezőnyben, a népes hazai szurkolótábor pedig állva éltette csapatát. A tizediket végül nem sikerült közé tennünk, de a 29-20-as győzelem sem ad okot panaszra, jó hangulatban búcsúztattuk a bajnokságot szurkolóinkkal.

K&H férfi kézilabda liga, 25. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 29-20 (11-7)
Gyöngyös, 850 néző
V.: Altmár, Horváth

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Ivitz 1, Urbán 1, Sipeki, Varsandán 6 (3), Ubornyák, Gábori 4, Duris 5, Vilovszki, Gerdán, Krivokapics 2, Herceg 1, Gráf 3 (1), Markez 5, István 1. Edző: Konkoly Csaba.

MEZŐKÖVESD: Pásztor, Győri (kapusok) – Jancsó 6 (2), Kovács B., Jóga, Rodic 1, Kovács P. 2 (1), Halilbegovic, Horváth 3, Stankovic 3, Martins 2, Mikita B., Menyhárt 3, Dávid. Edző: Buday Dániel.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

Értékelések: