Nagy győzelem a “kis Veszprém” ellen
| Kategória: Híreink

A tavalyi szezon újoncaként berobbanó Fejér-B.Á.L Veszprém együttesét látta vendégül a farkasfalka. A fiatalokra alapozó klub már az első élvonalbeli szezonjukban méltóképp letette névjegyét, így rendívül nehéz mérkőzés várt Konkoly Csaba tanítványaira.

A találkozó első gólját a vendégek szerezték, de szinte azonnal érkezett rá a válasz Hamidovictól. Az első percekben nagy volt a rohanás mindkét oldalról, gólt gól követett. Várható volt, hogy előbb-utóbb valamely fél részéről becsúszik egy-két hiba. Sajnos ez a fél mi voltunk előbb, így kétgólos előnyt alakítottak ki maguknak a fejériek. Nehezen találtuk a megoldást támadásokban, így volt, hogy 6-10-re, azaz négy találattal jártak előttünk. Az indulatok egyre fokozódtak, azonban csak részben sikerült közel kerülnünk ellenfelünkhöz. A félidő végére ugyan faragtunk hátrányunkból, de még így is 13-15-ös eredménnyel vonultunk az öltözőbe.

A második játékrész az első mintájára kezdődött. Biztató volt, hogy harciasságunknak és a vendégek hibáinak köszönhetően 17-18-ra zárkóztunk. Ettől kezdve nem apadt a lendületünk, még egyszer sikerült kétgólos előnyt kialakítani a „kisveszprémnek”, viszont a következőekben teljesen megfordítottuk a játék képét, mi domináltunk, és 21-20-ra magunkhoz vettük a vezetést. A következőkben veszprémi feltámadást láthattunk, 23-25-re módosították az állást. Farkasaink továbbra sem adták fel, emberelőnyös szituációjukat szépen kihasználva 25-25-re egyenlítettek. Két perccel a lefújás előtt még 26-27-es hátrányban voltunk, de a visszavágási vágytól túlfűtött falka Ubornyák góljával kiegyenlített, majd egy újabb Ubornyák-találattal a vezetést is átvette. Erre vendégoldalról már nem volt válasz, így 28-27-es, hihetetlen győzelmet arattunk, és itthon tartottuk a két pontot.

K&H férfi kézilabda liga, 5. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Fejér-B.Á.L Veszprém 28–27 (13–15)
Dr. Fejes András Sportcsarnok, 800 néző.
Vezette: Sándor L., Szikszay

Gyöngyös: A. Tomics (kapus) – Vaszics 4, Markez 8, Duris 4, Vilovszki 2, Hamidovic 4, Varsandán M. Csere: Nagy Benedek (kapus), Gerdán, Gráf 2, Ubornyák 4, Papp B., Gábori, Mátyás B. Edző: Konkoly Csaba.

Veszprém: Borbély – Szmetán P. 2, Széles 3, Fazekas G. 2, Vajda 1, Éles B. 8, Hári 4. Csere: Miklós G. (kapus), Bugyáki, Somogyi B. 3, Kurucz 3, Tóth P. 1. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 12 perc, ill. 18 perc

Értékelések:

Képgaléria: