Megküzdöttünk a két pontért
| Kategória: Híreink

Az utolsó percet leszámítva végig vezetett Budakalászon a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely végül szoros végjátékban aratott egygólos sikerével szerezte meg a két pontot.

Győzelmi reményekkel utazott Budakalászra a gyöngyösi farkasfalka, amely ezúttal is Lubomir Duris nélkül volt kénytelen felállni az idegenbeli bajnokin. A mérkőzés Mirko Herceg góljával indult, majd az első három percben kétgólos előnyre sikerült szert tennünk: Urbán Egon találata után 1-3-as állást mutatott az eredményjelző. A 7. percben Ubornyák vette be a hazai kaput (2-5), majd a vendéglátók egy gólra zárkóztak (4-5), azonban az egyenlítést rendre sikerült megakadályoznunk, sőt a 14. percben újra néggyel vezettünk (5-9). A Duna-partiak megint felzárkóztak, a 17. percben már csak egy gól volt az előnyünk (8-9), amikor emberelőnybe kerültünk, és ezt Mitar Markez gólra is tudta váltani. Röviddel később átlövőnket is kiállították, majd Gerdán jutott hasonló sorra. Ennek ellenére a minimális előnyt sikerült őriznünk, a 24. percben pedig emberelőnyben növelhettük volna a vendégvezetést, azonban nem tudtuk bevenni a hazai kaput, így a végjáték szorosan alakult, Markez büntetőjével sikerült kétgólos előnyt kidolgoznunk a szünetre (14-16).

Ahogy az első, úgy a második félidő is Herceg-góllal kezdődött, igaz, ezúttal Tóth Mihály védése is szükséges volt hozzá. A 32. percben Hegedűst állították ki a játékvezetők, amit a Budakalász ki is használt, és ismét egy gólra zárkózott (16-17). Ezt követően a mieink kerültek emberelőnybe, Markez pedig biztos kézzel értékesítette a büntetőt, így az egyenlítés rémétől újra sikerült megmenekülnünk. A következő percekben felváltva potyogtak a gólok mindkét oldalon, mígnem egy emberelőnyös kétperc után sikerült ismét hárommal meglépnünk (20-23), és időkérésre késztetnünk a hazaiakat. Ekkor már csak az utolsó negyedóra volt hátra a találkozóból, aminek Újvári góljának köszönhetően négygólos előnnyel vághattunk neki (20-24). A vendéglátók azonban nem adták könnyen a bőrüket, folyamatosan tapadtak a mieinkre, és tíz perccel a találkozó vége előtt már csak két góllal voltak lemaradva (24-26). Ekkor azonban zsinórban sikerült szereznünk három találatot, és már-már megnyugtatónak tűnő, ötgólos előnyt alakítottunk ki, amikor csak 8 perc volt hátra a mérkőzésből. A házigazdák Hegedűs kiállítását kihasználva mínusz négyre jöttek fel, majd Konkoly Csaba időkérése ellenére is tudták folytatni a felzárkózást. Három perccel a vége előtt három góllal vezettünk (27-30), azonban a hazaiak Varsandán kiállítását is kihasználva az utolsó percben eljutottak az egyenlítésig, amit addig nem tudtak elérni az egész mérkőzésen. 30-30-as állásnál, 14 másodperccel a vége előtt Konkoly Csaba időt kért, majd az időközben visszatért Varsandán Milán mentette meg a két pontot a mieink számára, és bár az utolsó pillanatban még próbálkoztak a házigazdák, válaszolniuk nem sikerült, óriási csata végén, 31-30-ra megnyertük a találkozót, és ezzel felléptünk a K&H liga dobogójára, a Szeged és a Veszprém mögé, a harmadik helyre.

K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló
Budakalász Kézilabda Zrt. – HE-DO B. Braun Gyöngyös 30-31 (14-16)
Budakalász, 400 néző
V.: Altmár Kristóf, Horváth Márton

BUDAKALÁSZ: Váczi D., Boros (kapusok) – Váczi M. 1, Hruscak 4 (1), Czina, Nemes 4, Tóth Á. 8 (1), Gábor 2, Simotics 1, Mazák 2, Török 1, Koller 4, Sinkovits 1, Hrabák 2. Edző: Forgács Gyula.

GYÖNGYÖS: Tóth M. (kapus) – Papp 3, Urbán 2, Németh 1, Varsandán 7, Ubornyák 4, Hegedűs, Gábori 1, Vilovszki, Gerdán, Herceg 4, Gráf, Markez 7 (3), Újvári 2. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Értékelések:
Konkoly Csaba: – Óriási taktikai csata folyt a pályán, mindkét csapat megmutatta, mitől szép ez a sportág. Köszönjük szurkolóinknak, akik ma is nyolcadik emberkét űzték-hajtották a fiúkat a pálya mellől. Nehéz csatára számítottunk, ezért a mérkőzést 3-4 gólos előnnyel terveztük felépíteni, a végére azonban a Budakalász meg tudott újulni, és egy kidolgozott szituációból szerzett góllal sikerült bebiztosítanunk a győzelmünket, ami jól mutatja a csapatunk erejét.

Forgács Gyula: – Amit mi képesek vagyunk egy mérkőzésen kitenni a pályára, azt ma megtettük. Abban bíztunk, hogy az emberfogásos védekezéssel egy kicsit ki tudjuk zökkenteni az ellenfelünket, és ez be is jött. Vissza tudtunk jönni a meccsbe, a Gyöngyös gyors játékát azonban – amit a két nagy csapat után a legjobban használ a mezőnyben -, nem tudtuk megállítani. Amit ma mutattunk, arra lehet építeni a folytatásban.