Nagy csatában nyertünk Komlón
| Kategória: Híreink

Nagy csatában aratott egygólos győzelmet Komlón, a tavaszi szezon első mérkőzésén a HE-DO B. Braun Gyöngyös.

A mérkőzés első perceiben a házigazdák tűntek kezdeményezőbbnek, de remek védekezésünknek és Tóth Mihály kiváló védéseinek köszönhetően nem engedtük ellépni a komlóiakat, sőt a hatodik perc kezdetén meg is fordítottuk az állást (1-2). A következő öt percben a bányásznál volt az előny, de a 10. perben újra egyenlítettünk (3-3). A 13. percben Gábori már három találatnál járt, a mérkőzés pedig továbbra is kiegyenlítetten alakult (4-4). A játékvezetők a negyedik kétperces büntetést ítélték, ezúttal Gerdánnak kellett leülnie a kispadra. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Gábori mellett Markez és Sajin is betalált, Tóth Mihály pedig harmadszor védett büntetőt a 26. percben. Ubornyáknak ettől még ki kellett állnia két percre, és bár fél perccel a félidő vége előtt emberelőnybe kerültünk, a szünetben mi voltunk hátrányban (11-10).

A második játékrész elején Sajin góljával egyenlítettünk, majd Varsandán révén vettük át a vezetést (11-12). Jött a hazaiak menetrend szerinti egyenlítése, Tóth Mihály védései azonban meggátolták a komlóiakat abban, hogy átvegyék a vezetést. A 38. percben 15-15 volt az állás, a 43. perben azonban már először nőtt kétgólosra a különbség a csapatok között (18-16). A 48. percig sikerült egy 4-0-s sorozattal átvenni a vezetést (19-20), majd a kapusok pillanatai következtek. Az 50. perben a hazaiak törték meg a gólcsendet, és egyenlítettek (20-20). A 53. percben hatodszor ítéltek ellenünk kétperces büntetést a játékvezetők, Gerdánnak kellett másodszor kiállnia. Öt perccel a vége előtt Konkoly Csaba kért időt, húsz másodperccel a lefújás előtt pedig Ubornyákot állították ki a játékvezetők. A kiélezett végjátékból azonban így is mi jöttünk ki jobban, és Sajin másfél perccel a vége előtt esett találatával 24-23-ra megnyertük a meccset, így másodszor is felülrekedtünk a Komló együttesén. Egy hét múlva a Dabast fogadjuk hazai környezetben.

K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló
Sport36-Komló – HE-DO B. Braun Gyöngyös 23-24 (11-10)
Komló, 700 néző
V.: Herczeg, Südi

KOMLÓ: Granic, Durdevic (kapusok) – Katzirz, Hoffmann, Manojlovity, Marcsek, Kovács M. 1, Markovic 5 (1), Balázs 2, Sunajko 2, Jerkovic 3, Szkokán 2, Gebhardt 2 (1), Grünfelder 2, Obradovic 4, Matic. Edző: Kilvinger Bálint

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán, Németh, Sipeki, Varsandán 3, Ubornyák 1, Gábori 7, Duris 1, Vilovszki 2, Gerdán, Herceg, Markez 4, István, Sajin 6. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 6, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 0/0.

Értékelések:
Konkoly Csaba: – Mindkét csapat igyekezett nagy hangsúlyt fektetni a védelemre. Mi próbáltuk a saját játékunkat játszani, ami több-kevesebb sikerrel össze is jött, és a második félidőben pillanatok alatt meg tudtuk fordítani a meccset egygólos hátrányból. A védelemre és a kapusteljesítményre alapozva végre idegenbe is sikerült azt a magabiztos játékot nyújtanunk, ami eddig jobbára csak hazai pályán jellemzett bennünket.

Tóth Mihály: – Kiélezett mérkőzésen sikerült megszereznünk a két pontot. Köszönöm szurkolóinknak, hogy elhozták a Gyöngyös táblát Komlóra.

Kilvinger Bálint: – Ennyi tiszta gólhelyzetet nem lehet kihagyni egy ilyen mérkőzésen. Amikor lehetőségünk lett volna meglépni ellenfelünktől, rendre belehibáztunk, a végére pedig nem maradt annyi erőnk, hogy legalább egy pontot itthon tartsunk. Megpróbáltunk mindent, ma ennyire telt.

Durdevic Aleksandar: – Az első félidőben minden úgy alakult, ahogy elterveztük, de a második félidőben a Gyöngyös feljött, mi pedig már nem tudtunk fordítani. Köszönöm a szurkolóknak. Dolgozunk tovább.