Nagy csatában gyűjtöttünk újabb két pontot
| Kategória: Híreink

Harmadik bajnoki mérkőzésén is nagyot kellett küzdenie a gyöngyösi farkasfalkának, amely az utolsó pillanatig kiélezett találkozón győzött egy góllal a Dabas ellen. A mérkőzés jegybevételét klubunk a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola A lámpás alapítványának ajánlotta fel.

Kapuspárbajjal indult a Dabas elleni hazai mérkőzésünk, az első két percben Bartucz három, míg a vendégkaput védő Pallag egy védést mutatott be, a találkozó első góljára pedig csaknem három és fél percet kellett várni: Bura vette be a dabasiak kapuját, amire szinte azonnal érkezett is a válasz. Bíró Balázs vezetőedző előzetesen kemény mérkőzésre és egy felkészülten, motiváltan érkező Dabasra számított, amit a meccs képe igazolt is, óriási küzdelem zajlott a pályán, amit elsősorban a védekezés határozott meg. Tizenegy percnyi játék után mindössze 4-4 gól szerepelt a csapatok mellett az eredményjelzőn, addig hol a mieink, hol a vendégek vezettek egy találattal. Az első negyedóra végén Varsandán góljával tudtunk ellépni két gólra (7-5), és a játékrész végéig nem is engedtük ki a kezünkből a vezetést – igaz, növelni sem tudtuk az előnyt, így minimális, 14-13-as hazai vezetésnél vonultak szünetre a csapatok.

A szünetben klubunk új kezdeményezésének lehettek tanúi a lelátókon ülők: ezentúl minden hazai mérkőzésünkön bemutatunk egy gyöngyösi sportolót, aki eredményei miatt érdemes a sportszerető közönség figyelmére. Első alkalommal a Parafa Úszó Klub kiválóságát, Magda Boldizsárt ismerhették meg a gyöngyösi kézilabdaszurkolók. A junior világ- és Európa-bajnok, többszörös országos bajnok úszó legutóbb Limában szerezett aranyat a junior vb-n, de a szintén idén rendezett Eb-n is első helyen végzett a 4×100 méteres mix gyorsváltóval. Mielőtt a mérkőzés folytatódhatott volna, a Mátra Kupán érmet szerző gyöngyösi csapatokat köszöntöttük, Nagy Attila klubelnök pedig jelképesen átadta a mérkőzés bevételét a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola A lámpás alapítványának, amely tantermi székek és asztalok beszerzésére fordítja majd a felajánlást.

A második játékrész Pallag-védéssel indult, aminek köszönhetően a Dabas előtt egyenlítési lehetőség nyílt, és a vendégek éltek is a lehetőséggel (14-14). A játékrész első felében ugyanaz folytatódott, amit az első félidőben is láthattunk a pályán: nem a látványos kézilabda dominált, de a csapatok óriásit küzdöttek egymással, aminek egy rendkívül szorosan alakuló találkozó lett az eredménye. A 38. percben 18-18 volt az állás, amikor farkasaink elkezdtek elszakadni ellenfelüktől. 20-18-ról a Dabas még visszakapaszkodott mínusz egyre, a 47. percben azonban Bura góljával már hárommal vezettünk, majd Potisk büntetőből tette közé a negyediket (23-19). Tomori Győző időkérése után két dabasi gól esett, de így is őriztük a vezetést, amit azonban kemény munka árán tudtunk csak megvédeni. Már az 55. perc végén kialakult a végeredmény, az utolsó öt percben pedig a közel ezer fős hazai közönség egy emberként, állva biztatta a csapatát, ami egészen biztosan hozzájárult ahhoz, hogy az egygólos különbséget a végére is megtartsuk annak ellenére is, hogy az utolsó nyolc percben nem voltunk eredményesek. Tomicnak az utolsó másodpercben még volt védeni valója, de gól már nem esett: 24-23-ra nyertük harmadik bajnoki mérkőzésünket a szezonban, ezzel továbbra is veretlenül állunk a bajnokságban, és készülhetünk a Ferencváros elleni vendégszerepelésre.

K&H férfi kézilabda liga, 3. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Dabas KC VSE 24-23 (14-13)
Gyöngyös, 900 néző
V.: Horváth Péter, Marton Balázs

Gyöngyös: Bartucz, Tomic (kapusok), Potisk 6 (4), Halász 3, Jaros, Varsandán 4, Bura 3, Hegedüs 2, Lakosy 1, Schmid, Gerdán, Schaffer 1, Hamidovic 2, Gráf 2, Jóga, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Dabas: Nagy, Pallag (kapusok), Garajszki, Bálint, Bognár 1, Fekete 2, Horvat 4 (4), Laurinyecz 1, Tarabochia 4, Szöllősi 4, Koller 3, Katona 1, Hutvágner, Ács 3, Zdolik. Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4.

Következik: Ferencvárosi TC – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2022. szeptember 23. péntek, 18:00
Budapest, Elek Gyula Aréna

Értékelések:

Képgaléria: