Nagy csatában győztük le a Dabast
| Kategória: Híreink

Hatalmas csatában tartotta otthon a két pontot a Dabas ellen a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a K&H liga 18. fordulójának mérkőzésén. Farkasaink zsinórban ötödik győzelmüket aratták az élvonalbeli bajnokságban.

A Dabas elleni bajnoki mérkőzés egy héten belül a második erőpróbát jelentette a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata számára: farkasaink kedden a Liga Kupa negyeddöntőjében léptek pályára, és sima győzelemmel harcolták ki a továbbjutást. Azon a találkozón elővigyázatosságból nem játszott Gábori Máté, jobbszélsőnk azonban ezúttal már ott volt a keretben, ahogy Németh Tamás csapatkapitány is visszatért sérüléséből.

A mérkőzés első perceiben Tóth Mihály két remek védést is bemutatott, így Markez hetesével és Herceg akciógóljával az első három percben 2-0-ra léptünk el ellenfelünktől, és az előnyt őrizni is tudtuk, az első tíz perc végén 6-5-ös állást mutatott az eredményjelző. A 13. percben Gerdán kiállításával kerültünk emberhátrányba, de a két perc alatt is meg tudtuk őrizni vezetésünket (9-8). A 16. percben aztán előbb egyenlített a vendégalakulat, majd a vezetést is átvette, sőt a 18. percben büntetőből két gólra növelte az előnyét (9-11). A 20. percben mínusz egyre zárkóztunk, majd az egyenlítésre is lett volna lehetőségünk, de a ziccer kimaradt, így az egalizálás csak a 24. percben, Papp Bence egészpályás, üreskapus góljával jött össze (11-11). Konkoly Csaba időkérését követően farkasaink fokozatot váltottak, és Tóth Mihály védéseinek segítségével a 27. percre megfordítottuk az állást, és ismét két góllal vezettünk (13-11). Markez második hétméteresét is átejtette Holló feje felett, az utolsó percre 15-13-as állásnál fordultunk, és ez lett a félidő végeredménye is.

Nem indult jól a második játékrész, első támadásunkból nem tudtunk eredményesek lenni, a kimaradt lehetőséget pedig góllal büntették a vendégek, ráadásul Markezt ki is állították a játékvezetők (15-14). Bő másfél perccel később Országh is erre a sorsa jutott, ellenfelünk azonban végigtámadhatta az emberhátrányos két percet, és a végén góllal fejezte be, ezzel ismét egyenlő volt az állás (16-16). Gráf Martin jött irányítani, Markez pedig kínaiból szerzett találattal vette vissza a vezetést a 38. perc végén (17-16). A 40. percben újra a Dabas volt előnyben (17-18), ráadásul büntetőt hibáztunk, így a vendégek két góllal megléptek (17-19). Varsandán hetesből zárkóztatta a mieinket, a kapuban pedig Gödör Bence váltotta Tóth Mihályt. Gábori egyenlített a 43. percben, negyedórával a meccs vége előtt azonban megint kettő volt oda (19-21). A 48. perc végén, egygólos hátrányban labdát szereztünk, Papp Bence kiharcolt egy kiállítást, Markez pedig egyenlített (22-22). Másfél percre négy mezőnyjátékossal maradtak a vendégek, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, a Dabas rendre vissza tudta állítani egygólos előnyét, sőt 7 perccel a vége előtt újra kettő volt oda (23-25). Gábori vette a vállára a farkasok sorsát, gyors góljaival tartottuk magunkat mínusz egyen, Hegedűs pedig egy megszerzett labdával egyenlített a 28. perc elején (27-27). A dabasiak egyik leggólerősebb játékosának, Krsmancicnak mutatták fel a piros lapot a játékvezetők, Varsandán pedig hétméterest értékesített, életben tartva a győzelmi reményeinket (28-28). Fél perccel a vége előtt ugyancsak ő volt, aki egy újabb büntetőből vezetéshez juttatta csapatunkat, a vendégeknek pedig 23 másodpercük maradt a pontmentésre, amit sikeresen megakadályoztunk, és fantasztikus küzdelemben őriztük meg tavaszi veretlenségünket.

K&H férfi kézilabda liga, 18. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Dabasi KC VSE 29-28 (15-13)
Dr. Fejes András Sportcsarnok, 1100 néző
V.: Nagy Ferenc, Túróczy József

GYÖNGYÖS: Tóth M., Gödör (kapusok) – Papp 1, Urbán 2, Németh, Jaros, Varsandán 3 (3), Ubornyák 2, Hegedűs 2, Gábori 6, Vilovszki 3, Gerdán, Herceg 2, Gráf, Markez 7 (2), Újvári 1. Edző: Konkoly Csaba.

DABAS: Podoba, Holló, Balogh (kapusok) – Kekezovity 2, Perisic 6, Halász 1, Zakics 4 (4), Antal 1, Szabó B. 5, Lepsényi, Országh 3, Krsmancic 5, Cszászár I., Mikita 1, Ács, Kiss. Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4.

Értékelések: