Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján? Aki ezen a héten jelent: Nagy Benedek.

 „Mivel még csak a második meccsem volt a Tatabánya elleni mérkőzés az NB1-ben, ezért nem mondanám rossznak a sikeres védéseim számát. De örök elégedetlenként azt mondom: lehetett volna kicsit még jobb a mutatóm. Mindenesetre nagy öröm volt 18 évesen egy egész félidőt játszani a remek erőkből álló Komárom-Esztergom megyei csapat ellen” – mondta Nagy Benedek.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös farkasfalkájának egyik legfiatalabb tagja az idei szezonban csatlakozott kapusként a sárga-feketékhez. A Tatabánya ellen közel 44 százalékos védési mutatóval hozta le az első félidőt.

„Egy hetest és több ziccert is sikerült hárítanom, ami után el tudtunk lépni a hazaiaktól, akiknek a védekezése ezután jelentősen feljavult, aminek sajnos nem találtuk a hatékony ellenszerét. Az eredmény önmagában nem néz ki rosszul, hiszen kevés csapat tud ilyen szoros meccset vívni Tatabányán, de az 1 pontra érzésem szerint rászolgáltunk volna különösen úgy, hogy győzni érkeztünk a tigrisbarlangba. A második félidőt már külső szemlélőként, a kispadról követhettem végig, ebben a játékrészben a támadásunk feljavult, de nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. Nehéz volt folyamatosan futni az eredmény után” – mondta az ifjú hálóőr.

A farkasok másik közvetlen riválisa, a Balatonfüred az első meccséhez hasonlóan nagy meglepetésre csak döntetlent ért el szerdán Budakalászon. Bóka Bendegúzék vasárnap a gyöngyösi arénában lépnek pályára a mátraaljai alakulat ellen.

„Nekik és nekünk is két pontunk van, így egy nagyon fontos találkozó előtt állunk. Hazai közönség előtt egyértelműen győzelmet várok. Az első hazai meccsünkön kicsit furcsa volt még nekem, hogy ilyen sok lelkes szurkoló előtt léptem pályára, habár tudtam, hogy nagyon szeretik a kézilabdát az emberek Gyöngyösön” – mondta Nagy Benedek.

Szót ejtett az EKL második selejtező köréről is, ahol a farkasoknak a berlini rókákkal kell megküzdeniük a továbbjutásért. Bár a Berlin a világ egyik legjobb bajnokságának, a Bundesligának a meghatározó tagja, Benedek szerint hazai pályán egy felszabadult játékkal akár meglepetést is tudnak okozni a németeknek.