Nagy ambíciókkal utazunk Balatonfüredre
| Kategória: Híreink

A magabiztos nyitány után rögtön a második fordulóban a bajnokság egyik legnehezebb feladata vár a HE-DO B. Braun Gyöngyösre: a Balatonfüred elleni idegenbeli mérkőzésen kell bizonyítania Konkoly Csaba legénységének.

Hazai pályán kezdhette a K&H férfi kézilabda liga 2019/2020-as bajnoki idényét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely saját közönsége előtt magabiztos, nyolcgólos győzelmet aratott az Orosháza felett. A második fordulóban már idegen környezetben kell helytállniuk farkasainknak, akik a Balatonfüredhez utaznak.

– A felkészülés során fokozatosan került egyre jobb formába a csapatunk, az első meccsen aratott győzelem pedig azt gondolom, meghozta a fiúk kellő önbizalmát az eredményes folytatáshoz – mondta Konkoly Csaba. – A Balatonfüred hagyományosan a bajnokság egyik legerősebb csapata, de mi sem nyaralni indulunk a Balaton partjára. Szeretnénk magas színvonalú mérkőzést játszani, a legfontosabb az lesz, hogy a saját játékunkat játszhassuk, és tovább finomítsuk a védekezésben és támadásban mutatott összhangot. Nagy ambíciókkal várjuk a szombati találkozót, a csapatunkat pedig képesnek érzem rá, hogy ponttal vagy pontokkal térjen haza – fogalmazott a vezetőedző.

A Balatonfüred némileg átalakult a nyáron, a csapattól távozó hét játékos helyét azonban magasan képzett, rutinos játékosok vették át a Balaton-partiaknál. Az Orosháza ellen hét gólt szerző Ubornyák Dávid bízik benne, hogy összeszokottságukat előnnyé tudják majd kovácsolni.

– Sok új játékosa van a Balaton-partiaknak, így idő kell nekik a teljes összeszokáshoz. Ezért nem bánjuk, hogy már a második fordulóban szembe nézünk velük. Tavaly is szoros meccset vívtunk Füreden, most megpróbáljuk a rossz statisztikánkat javítani ellenük. Nehezen nyertek az első fordulóban a papíron gyengébb Budakalász otthonában, ami további reményekkel kecsegtet minket a minél sikeresebb szereplésre – közölte Ubornyák Dávid.

Az előző szezonban 27-24-es hazai győzelemmel zárult a füredi vendégjátékunk, és hazai pályán sem sikerült visszavágnunk a Balaton-partiaknak, akik a Veszprém és a Szeged mellett egyedüliként tudtak pontot szerezni a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, van tehát mit törlesztenünk a szombati mérkőzésen.

K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló
Balatonfüredi KSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2019. szeptember 7. szombat, 18:00
Balatonfüredi Szabadidőközpont
V.: Bíró Ádám, Kiss Olivér