Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Mitar Markez 9 gólja is kellett ahhoz, hogy a gyöngyösi farkasfalka három és fél év után újra diadalmaskodni tudjon a Balatonfüred felett.

– Védekezésben hihetetlen első félidőt produkáltunk a Balatonfüred ellen. Misi remekelt a kapuban, nagy dolog volt 9 gólon tartani egy ilyen erős ellenfelet. Nehéz volt ezt a magunk által diktált tempót a második játékrészben is tartanunk, de végül minden különösebb izgalom nélkül begyűjtöttük a két pontot – mondta Mitar Markez.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbátlövője 9 gólt dobott a Balatonfüredi KSE ellen 31-28-as győzelemmel végződő hazai mérkőzésen. A farkasok 2016 ősze óta nem tudtak bajnokin diadalmaskodni a Balaton-partiak felett.

– Mindig kőkemény meccseket vívtunk ellenük, ősszel idegenben már majdnem sikerült meglepnünk őket. A mostani meccs a szezon egyik legfontosabb hazai derbije volt, amit minden játékosunk kellően átérzett, és 100 százalékos teljesítménnyel hálálta meg lelkes szurkolóink biztatását – mondta Mitar Markez.

A csapat elsőszámú heteslövőjét már a meccs elején kiállították – Varsandán Milán büntetője telibe találta az ellenfél kapusának fejét. Az innentől kezdve megítélt 5 gyöngyösi büntetőt Markez lőtte be hibátlanul.

– Meg sem fordult a fejemben, hogy Milán sorsára jutok. Készültem a büntetőkre, hiszen már a meccs előtt megbeszéltük, ha Milán hibázik, én követem majd a sorban – közölte Mitar Markez.
A farkasfalkának egy szolid kis ünnepség is belefért a nagy derbi megnyerése után, hiszen legközelebb bajnoki mérkőzésen csak február 22-én lépnek pályára a sárga-feketék a Budakalász otthonában.

– A következő két fordulóban egyaránt idegenben szerepelünk. A Budakalász után Csurgóra látogatunk. Nagy potenciál van még bennünk, szeretnénk mindkét meccset megnyerni – mondta Mitar Markez.