Ahogy a világ szinte valamennyi sportegyesülete, úgy a Gyöngyösi Kézilabda Klub (GYKK) profi sportolói is csökkentett fizetést kapnak a bajnokság szüneteltetésének idejére. Egyesületünk támogatja a Magyar Kézilabda Szövetség azon célkitűzéseit, amelyek a játékosfizetések egységes szabályozására irányulnak, és akár a mostanihoz hasonló vis maior helyzetek esetében is iránymutatást adnának.

– A koronavírus-járvány és a bajnokság felfüggesztése klubunkat is jelentős pénzügyi, gazdasági kihívás elé állította – mondja Nagy Attila, a GYKK elnöke. – Az elmaradó mérkőzések miatt bevételeink nagy részéről le kell mondanunk, a veszélyhelyzeti korlátozó intézkedések miatt edzésmunkát nem tudunk végezni, játékosaink otthonukban tartózkodnak. Ahogy a legtöbb profi sportegyesület, mi is hamar szembesültünk vele, hogy a megváltozott pénzügyi helyzetben jelentős mértékben csökkentenünk kell a kiadásainkat, így a személyi jellegű kifizetéseket is. Szerencsére játékosaink rendkívül megértőek és együttműködőek voltak, így közös megegyezéssel sikerült megállapodnunk a járandóságok 40 százalékos csökkentésében. Az intézkedés a félbeszakadt bajnoki szezon idejére szól – ismertette a döntés részleteit Nagy Attila.

Klubunk elnöke beszámolt arról is, hogy a fizetések szabályozásának egységes keretrendszeréről szóló vita kezdődött el a Magyar Kézilabda Szövetségben.

– A különböző klubok anyagi lehetőségei között óriási különbség tapasztalható, ami különösen a kisebb egyesületeket hozza nehéz helyzetbe. Megtisztelő, hogy részese lehetek annak a szakmai munkacsoportnak, amely a Magyar Kézilabda Szövetségben a sportolói fizetések szabályozásának egységes keretrendszerét hivatott kidolgozni. Ha sikerülne megállapodásra jutnunk, az a mostanihoz hasonló helyzetben is iránymutatást adna a kluboknak az intézkedésekhez – fogalmazott a klubelnök.

Nagy Attila elmondta: bíznak benne, hogy korlátozó intézkedéseket rövidesen feloldják, és visszatérhet minden a régi kerékvágásba. Az azonban biztos, hogy a sportéletet is felforgató járvány hatásai még sokáig érződni fognak.