A Gyöngyösi Kézilabda Klub Erima Gyermekbajnokság kiemelt csoportjában szereplő csapatai kivétel nélkül bejutottak a rájátszásba. Utolsóként az U12-es csapat számára ért véget az alapszakasz, a mieink a tét nélküli utolsó fordulóban egygólos vereséget szenvedtek, azonban ezzel együtt is a második helyen zártak, így a felsőházi rájátszásban vehetnek részt.

A tét nélküli utolsó fordulóra is határozott győzelmi szándékkal érkezett a Gyöngyösi Kézilabda Klub U12-es csapata, amely egyedül a Békéssel kellett, hogy megmérkőzzön, miután a másik két ellenfél nem utazott el a fordulóra. A mi csapatunk nagyobb része azonban két mérkőzésen is helytállt aznap, hiszen délelőtt a Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola együttesével az Országos Diákolimpia elődöntőjében léptek pályára. A Frey Tamás és Frey Petronella által edzett csapat végül 34-14-es győzelmet aratott, és bejutott az országos döntőbe. Ezt követően közel háromórás utazás várt a fiúkra, akik a Békéssel szemben végül egy góllal alulmaradtak, azonban ez sem veszélyeztette rájátszásbeli szereplésüket, hiszen a második helyet már korábban biztosította magának Köves Péter együttese.

– Győzelmi szándékkal utaztunk, és annak ellenére, hogy tétje már nem volt a mérkőzésnek, meg is tettünk mindent a sikerért. Örülök, hogy részt vehetünk a felsőházi rájátszásban, és minden megteszünk majd azért, hogy megőrizzük második helyünket, vagy előrébb lépjünk – értékelt a csapat edzője, Köves Péter.

U12

Az U12-esek az egyik korábbi, gyöngyösi fordulóban.

A rájátszásban a mieink egyik ellenfele már biztos, hogy a Ferencváros lesz, amely az első helyen végzett. A másik két kiadó helyért még versenyben van egymással a Debrecen, az Éles Kézilabda Iskola és a Szeged Vörösmarty alakulata. A legnagyobb csatát várhatóan a Fradival vívják majd a mieink, a négyes döntőben ez a párosítás lesz majd az utolsó, és ha minden a mieink elképzelése szerint alakul, ez a találkozó dönt majd az elsőségről. Csapatunk egy héttel ezelőtt egy szegedi felkészülési tornán már összemérte erejét az FTC-vel, akkor egy vereség és két győzelem mellett a gyöngyösiek a második helyen zártak a Fradi mögött, és maguk mögé utasították a Pick Szeged és a Vörösmarty együttesét. Ami az alapszakaszbeli eredményeket illeti, az FTC-től két vereséget szenvedtünk, így lesz miért visszavágni a fővárosiaknak az Elek Gyula Arénában a május 31-én és június 1-én rendezendő rájátszásban.

Miután a kiemelt bajnokság alapszakasza valamennyi korosztályban lezárult, leírhatjuk, hogy a Gyöngyösi Kézilabda Klub valamennyi csapatának sikerült kiharcolnia a rájátszásban való szereplést, korábban ugyanis U9-es, U10-es és U14-es csapatunk is bejutott a playoffba.

 Elégedett vagyok csapataink teljesítményével, azt a helyet, amit korábban kiharcolt magának a gyöngyösi utánpótlás, sikerült megtartanunk  értékelt Gúnya Péter, a klub utánpótlás-igazgatója.  Külön örülök, hogy van olyan csapatunk, amely a legjobb négy között végzett, de a nyolc közé jutás is nagyon szép eredmény. Örömteli, hogy egyre több gyerek kezd el kézilabdázni a városban, ezért azt a programot, amit Mán Géza irányítása alatt elkezdtünk a szivacskézilabdásokkal, folytatni akarjuk, és ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor biztos vagyok benne, hogy még előbbre tudunk lépni.

Egy csapatunknak még mindig nem zárult le az alapszakasz, a régiós bajnokságban érdekelt U10-esek ugyanis május 24-én még pályára lépnek Egerben az Egri Városi Sportiskola, a Lóci DSE és a Miskolc Városi Sportiskola csapataival szemben.