Valamennyi bajnoki- és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette a Magyar Kézilabda Szövetség. A döntés értelmében elmarad a március 17-ére kiírt HE-DO B. Braun Gyöngyös – Telekom Veszprém találkozó, és a Felsőörs elleni Liga Kupa-elődöntő időpontja is bizonytalan.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapján közölte pénteken este, hogy az elnökség 2020. március 14-én 0:00 órai hatállyal a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette.

Ez azt jelenti, hogy a soron következő mérkőzéseink – így a március 17-ére kiírt HE-DO B. Braun Gyöngyös – Telekom Veszprém találkozó is – elmaradnak, és a Liga Kupa elődöntőinek időpontja is bizonytalan marad. Nem sokkal a döntés ismertetése előtt sorsoltak a Magyar Kézilabda Szövetségben, és derült ki, hogy címvédő együttesünk az NB I/B Nyugati csoportjának éllovasa, a Veszprémi KKFT Felsőörs csapata ellen kell, hogy kiharcolja a öntőbe jutást a sorozatban.

A pénteki döntés értelmében bizonytalan ideig az utánpótlás-versenyek is szünetelnek.