Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyös 23-34
| Kategória: Híreink

Hosszabb szünet után lépett pályára az élvonalbeli bajnokságban a B. Braun Gyöngyös csapata. A fiúk legutóbb november 22-én játszottak bajnoki mérkőzést, akkor Sándor Ákos bravúros időn túli szabaddobásának köszönhetően szoros, kiélezett meccsen szereztek pontot idegenben a Balatonfüred ellen. Csapatunk ezúttal sem élvezhette a hazai pálya előnyeit, hiszen Mezőkövesden léptünk pályára, ám a szurkolói busznak köszönhetően mintegy ötven drukker biztatta csapatunkat a lelátóról. 

Az első félidő szorosan alakult, de a végére háromgólos előnnyel fordult csapatunk, a fiúk pedig a második játékrészben repülőrajtot vettek, és elkényeztették drukkereiket, akik rá is számolhattak a kövesdiekre. A vége tizenegygólos siker lett, jöhet a PLER elleni hazai rangadó szombaton, az lesz a B. Braun Gyöngyös idei utolsó hazai fellépése, amelyre meglepetéssel készülnek a fiúk, érdemes lesz kijönni a csarnokba. Lejjebb olvassa el élő közvetítésünket a mérkőzés alakulásáról!

MezkBBraungy033

A sérülésből visszatért Bakos Dávid nyolc góljával a legeredményesebb gyöngyösi volt. Fotó: Magyari Máté


Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyös 23-34 (13-16)

Városi Sportcsarnok, Mezőkövesd, 700 néző
V.: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

Mezőkövesdi KC: Kovács J., Kiss O. – Gyuris, Szepesi, Bakos Á. 3 (1), Grünfelder 3, Szűcs, Dukic 1, Kiss O., Sipos, Korbely 1, Molnár F., Trivkovic 2, Fekete 1, Dobó 5, Benis 4, Kleis 3.

Edző: Avar György

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási, Liszkai – Bakos D. 8, Sándor Á. 2, Frey 1, Iváncsik Á. 7 (3), Sándor R. 2, Oláh, Varsandán 2, Szöllősi, Hajdu 3, Debreczeni 3, Szalafai 5, Koller 2, Mekaru.

Edző: Gulyás István.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresből: 3/2, ill. 3/3.

Értékelés:

Gulyás István: – Örülök, hogy biztosan nyertünk, pozitív visszajelzést kaptam a fiúktól, hiszen azt kértem, hogy csapatként játsszunk, és ezt meg is valósították. Egy kicsit nehezen indult be a gépezet, az elején a Mezőkövesd jól tartotta magát, aztán védekezést váltottunk, és ez meghozta a várt sikert. Sok jó teljesítmény volt a csapatban, örültem Iváncsik Ádám játékának, jó volt látni, hogy visszatért Sándor Roland, és a sérüléséből felépült Bakos Dávid is fontos gólokat lőtt. Igazság szerint bárkit kiemelhetnék, mindenki kivette a részét a győzelemből, és ami a legfontosabb: csapatként nyertük meg a meccset.


1-5. perc: Mintegy ötven gyöngyösi drukker nézi a meccset, jó részük állva, ülőhely ugyanis csak két sorban volt biztosítva a mieinknek, akik komoly motozás után kiemelt biztosítás mellett juthattak be a csarnokba. A junior- és ifi találkozókat a házigazdák nyerték. A mieink oldalán mindenki bevethető, sérült nincs a csapatban. Bakos Dávid góljával indul a meccs, a sokáig sérüléssel bajlódó Bakos átlövésből volt eredményes (0-1). Korbely révén érkezik a válasz, egyenlítenek a házigazdák (1-1). Trivkovics két percre kiáll, aztán ismét Bakos szerez gólt. Ismét átlövésből (1-2). Dobó dob, gól (2-2). A hazaiak átveszik a vezetést, Benis Bence révén (3-2), de Szalafai gyorsan egyenlít (3-3). Öt perc után ismét a hazaiak vezetnek (4-3).

 

6-10. perc: Frey Tamás első góljával ismét egyenlő (4-4). Mekaru lövése kijön, de Szalafai szemfüles, és megszerzi, majd belövi a kipattanót (4-5). Liszkai hetest fog, a gyöngyösi szurkolók most a hangosabbak. Az indításunk, aztán a felállt fal elleni támadásunk is eredménytelenül zárul, így Grünfelder kiegyenlíthet (5-5). Kiss Olivér két lövésünket is hárította. Bakos bátran vállalkozik, de lövése most csak sarokdobást ér. Tízpercnyi játék után a házigazdáknál az előny (6-5).

MezkBBraungy

Az első félidőben jól tartották magukat a házigazdák. Fotó: Magyari Máté

11-15. perc: Trivkovic második kétpercesét is begyűjti, Debreczeni pedig első gólját lövi (6-6). Gyorsan jön a válasz, sok a gól (7-6). Először kétgólos az előny, sajnos nem a mieinknél: Dobó Zsolt találatával 8-6. Varsandán Milán első gólját szerzi, szép átlövésgól volt (8-7). Gulyás István időt kér. Hudák véd, nálunk a labda. A támadást nem tudjuk gólra váltani, így ismét a hzazaiak vezethetnek támadást. Élnek a lehetőséggel, ismét kétgólos a hazai előny (9-7).

16-20. perc: “Ki nem ugrál, szar gyöngyösi, hej, hej” – zúg a hazai kar, úgy látszik a sportszerű buzdításra felhívó szónoklat nem hatott rájuk. A gyöngyösi játékosokra pedig a kövesdi drukkerek nem hatnak, előbb Szalafai egyenlít, majd Varsandán a vezetést is megszerzi (9-10). Hazai egyenlítés, majd kimaradt Mekaru-lövés (10-10). Szalafai Gábor kétperces büntetést kapott, a hetest pedig Grünfelder értékesíti (11-10). Grünfeldert saját csapattársa tarolja le, mégis Koller kap kétperces büntetést. Tíz másodperc híján végigtámadjuk az emberhátrányt, de csak egy kapufa jön össze. A másik oldalon azonban bent van a labda, így újra kettő van közte (12-10). 

21-25. perc: Hajdu zárkóztatja a mieinket (12-11). Iváncsik Ádám indításból egyenlít (12-12). Darko Trivkovic góljával újra ott az előny (13-12). Szép játék után Iváncsik szerez gólt a szélről (13-13).

MezkBBraungy209

Koller Tamás is jó formában játszott. Fotó: Magyari Máté

26-30. perc: Hudák remek védése után megvan a labda, mi támadhatunk a vezetésért. Bakos talpról lő közbe (13-14). Sándor Ákos büntetőt harcol ki, amit Iváncsik értékesít (13-15). Debreczeni cundere kimarad, Korbely pedig kiáll két percre. Sándor Ákos háromgólosra hizlalja az előnyünket (13-16). Ez a félidei eredmény.

31-35. perc: Két gyöngyösi találattal indul a második félidő, majd Benis szépít, később pedig Bakos eredményes, aki hatodik találatával 14-19-re módosítja az állást. Pörögnek az események, Avar György pedig időt kér. A hazaiak támadása kimarad, de mi is hibázunk, a második játékrész első öt percének utolsó momentuma így Kleis kiállítása. 

36-40. perc: Hajdu átlövésgóljával már hatgólos az előnyünk (14-20). Most egyértelműen a vendégdrukkerek a hangosabbak, Koller büntetése azonban elcsendesíti a szurkolóinkat. Tamás második kétperesét kapta. Bakos nagy formában játszik, hetedik gólját szerzi, talpról, elhajlásból (14-21). Koller szemfüles labdaszerzés után hátrafelé dobja a labdát, így indítja Debreczenit, aki belövi (14-22). Kleis szépít, nagy gól volt (15-22). 

41-45. perc: Iváncsik szélről lő szép gólt (16-23). 11 perc alatt csak három gólt kaptunk. Debreczeni pedig újabbat lő, így 16-24-re vezetünk. Hosszú támadást vezetnek a kövesdiek, de csak kapufára futja, marad a 16-24. Szándékos lábat látnak a játékvezetők Benisnél, így két percre kiküldik. Gulyás Istvánnak mondnandója van, időkérés miatt áll a játék. 

46-50. perc: Hajdu Gábor góljával kilenc az előny, a gyöngyösi drukkerek már számolni szeretnének (16-25). Egyelőre ezt Grünfelder elnapolja (17-25). Bakos Ádám büntetőből szerez újabb gólt a hazaiaknak (18-25). Debreczeni! (18-26) Beindult a kövesdi gólgyártás, Dukic eredményes ezúttal (19-26). Tamási védi a kapunkat, és fogja meg a házigazdák újabb próbálkozását. 

MezkBBraungy116

Debreczeni Dávidnak is volt oka az örömre. Fotó: Magyari Máté

51-55. perc: Iváncsik második hetesét értékesíti, így újra nyolccal megyünk (19-27). Koller nagy gólt akaszt a kövesdi kapuba (19-28), majd Bakos Ádám válaszol (20-28). Iváncsik Ádám pedig a harmadik büntetőjét is értékesíti (21-30). 

56-60. perc: Tamási nagy védése után Iváncsik állítja be a tízgólos különbséget, a vendégszurkolók pedig számolhatnak (21-31). Gyorsan jön az újabb gyöngyösi találat, 21-32. Hazai gól, de tétje már nincs (22-32). A hazaiak emberhátrányban játsszák végig a hátralévő két percet. Sándor Roland is gólt lő (22-33). Bakos Ádám góljával 23-33. Koller is jó formát nyújt, újabb góljával 23-34. Ez a vége, örülhetünk a magabiztos győzelemnek, és várhatjuk a szombati, PLER elleni mérkőzést.