Megtört a lendületünk Mezőkövesden
| Kategória: Híreink

Szoros mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata mezőkövesdi Ligakupa-mérkőzésén. Csütörtökön hazai pályán vághatunk vissza.

A hazai alakulat kezdte jobban a mérkőzést, az első gyöngyösi gólra egészen a negyedik percig kellett várni: Sipeki tört be, és vette be a mezőkövesdi kaput (2-1). Irányítónk szerezte az egyenlítő találatot is a 6. perc elején, majd Urbán lőtte a harmadik gólunkat, amivel szintén egyenlő volt az állás. A 9. percben Varsandán harcolt ki büntetőt, amit Németh értékesített, ezzel átvettük a vezetést (3-4). Két percre emberhátrányba kerültünk, de Krivokapics góljával – és Tóth Mihály bravúros védéseinek köszönhetően – így is őrizni tudtuk a vezetést, sőt a 12. percben Sipeki harmadik találatával kettőre növeltük az előnyünket (4-6). A 17. percben már hárommal vezettünk, a 21. percre azonban felzárkóztak a javuló kapusteljesítményt mutató házigazdák, és kiegyenlítettek (8-8). A 24. percben ragadtuk újra magunkhoz a vezetést, a 26. percben azonban újra a vendéglátóknál volt az előny (10-9). Németh hetesével egalizáltunk, egy perccel a félidő vége előtt azonban ismét kettő volt oda (12-10), és ez maradt a félidő végeredménye is.

Emberelőnyben kezdhettük a második játékrészt, amit sikerült is kihasználnunk, és bő egy perc alatt egyenlítettünk (12-12). Fordítanunk nem sikerült, sőt Urbán 35. percben szerzett találatával is csak mínusz egyre zárkóztunk (14-13). A 38. percben Krivokapics góljával lett újra egyenlő az állás, majd Sipeki révén ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést (15-16). Öt az öt ellen játszottak ekkor a csapatok, azonban István is követte a korábban kiállított Gerdánt a kispadra. Urbánnak köszönhetően négy emberrel is sikerült gólt szereznünk, az előnyünket pedig őriztük, sőt a 47. percben sikerült visszaállítanunk a kétgólos vendégvezetést (18-20). Tíz perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás, de fordítani nem engedtük a hazai csapatot, a 24. percben is egál volt: 23-23. Bő hat perccel a vége előtt Gráfot látták szabálytalannak a játékvezetők, két percre kiküldték a fiatal irányítót, a megítélt büntetőből pedig a mezőkövesdiek magukhoz ragadták a vezetést (24-23). Két perccel a vége előtt hétméteresből vezettek újra a hazaiak (27-26), mi azonban elpuskáztuk a lehetőségünket az egyenlítésre, a kimaradt büntető után a Mezőkövesd a meccslabdáért támadhatott. Méghozzá sikerrel, kevesebb, mint egy perccel a vége előtt a házigazda 28-26-ra meglépett, ezzel beállítva a végeredményt, és megnyerve a mérkőzést. Csütörtökön Gyöngyösön csap össze a két alakulat.

Férfi Kézilabda Ligakupa, 5. forduló

Mezőkövesdi KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 28-26 (12-10)

A csoport állása: 1. Mezőkövesd 3 meccs/6 pont, 2. Gyöngyös 3/4, 3. Eger 4/4, 4. Szigetszentmiklós 4/0.

Következik: HE-DO B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC

2019. január 17. csütörtök, 18:00

Dr. Fejes András Sportcsarnok

V.: Horváth, Marton