Megtört a jég
| Kategória: Híreink

Orosházán aratta első tavaszi győzelmét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely végig vezetve, magabiztosan szerezte meg a két pontot.

A bajnokság következő fordulójában Orosházán vendégeskedett csapatunk. A meccs pikantériája az volt, hogy két olyan együttes csapott össze, akik nem szereztek még pontot a 2021-es évben. Az első öt percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, támadásban Mitar Markez négy góljával voltunk eredményesek. A 12. percre háromgólos fölényt alakított ki a farkasfalka, 4-7-es állásnál a hazaiak vezetőedzője kikérte első idejét. A következő percekben kétszer is emberhátrányba kerültünk, azonban ezt a hazai csapat nem tudta a javára fordítani, magabiztosan tartottuk a 2-3 gólos vezetést. Németh Tamás üres kapus találatával a mérkőzésen először nőtt ekkorára a különbség, 12-16-ot mutatott az eredményjelző. Az első harminc perc egy bravúros Merkovszki-védéssel és 13-16-os gyöngyösi vezetéssel zárult.

A farkasok lendülete és lelkesedése a szünet után sem csökkent, öt perc alatt 1-5-ös rohammal sújtotta az orosházi együttest, és hatgólosra növelték a különbséget. Néhány perces gólcsend következett részünkről, de Merkovszki Pál stabil teljesítményének köszönhetően nem tudtak zárkózni a hazaiak. Ezt a találatszegény időszakot Hegedűs Márk góljai szakították meg, majd csatlakozott hozzá Ubornyák Dávid is. Öt perccel a találkozó lefújása előtt Herceg Mirko hetedik találatával 21-27-re vezettünk. További izgalmakat nem hozott a végjáték, csak kozmetikázni sikerült az eredményen a Békés megyeieknek. Vére megtört a jég, végig domináns félként játszva 24-29-re diadalmaskodtunk Orosházán.

K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló
Orosházi FKSE-LINAMAR – HE-DO B. Braun Gyöngyös 24-29 (13-16)

Orosháza: Majdán, Özmusul, (kapusok) Sakic 7, Csányi, Lászlai 3, Pásztor 5, Kancel, Bella 1, Lele 1, Ushal 3, Kiss, Arnóczky, Tóth 1, Németh 2, Andrikó, Molnár 1. Edző: Djurkovic Ratko.

Gyöngyös: Merkovszki, Tóth, (kapusok) Urbán, Németh 3, Papp, Ubornyák 3, Hegedűs 5, Gábori 1, Duris, Gulyás, Vilovski 2, Gerdán, Herceg 7, Gyallai, Gráf 1, Markez 7. Edző: Konkoly Csaba.

Hétméteresek: 1/2 ,ill. 5/6
Kiállítások: 14, ill. 4 perc