Megnyitott a Sportok Földje
| Kategória: Egyéb

Az idei nyáron második alkalommal kerül megrendezése a Sportok Földje nyári tábor a Gyöngyösi Kézilabda Klub szervezésében. Ez alkalommal sem kizárólag a kézilabdán lesz a hangsúly, ugyanis számos városunkban működő sportegyesület által nyújtott sportolási lehetőséget kipróbálhatnak a táborban résztvevő gyerekek.

Rosta István utánpótlás igazgató elmondta: „A tavalyi nagy siker után nem volt kérdés, hogy idén újra megszervezzük a tábort. Négy héten át, napközis rendszerben várjuk a gyermekeket. Délelőttönként a sportcsarnoknál van a bázisunk. Itt a játékokon, versenyeken van a hangsúly. Tollaslabda, asztalitenisz, tájfutás, floorball, kerékpár és egyéb csapatversenyek várnak a gyermekekre. Délután a gyöngyösi strandon úszás, búvárkodás, strandröplabda, strandfoci és strandkézilabda a program. Íjászat és koronglövészeti bemutató is lesz a heti programban.”

Amellett, hogy a helyszínek közti közlekedést kerékpárokkal végzik a táborozók és felügyelőik, ezzel is az egészséges életmódot előtérbe helyezve, idén kiemelt szerepet kap a környezettudatosság témaköre is. A sporttábor teljes hossza alatt szelektíven gyűjtik a hulladékot a résztvevő gyermekek.
Néhány szabad hely még akad egyes turnusokba, amelyekre kitöltött jelentkezési lappal és a tábor díjának befizetésével van lehetőség jelentkezni. Részletes információk az adott turnusokról, továbbá a táborvezetők elérhetőségei itt találhatók.