Megnyertük a farkasok csatáját
| Kategória: Híreink

Szorosabb első félidő után meggyőző második félidős teljesítményével magabiztos, nyolcgólos győzelmet aratott a HE-DO B. Braun Gyöngyös az újonc és sereghajtó Budai Farkasok ellen.

Gyors, 3-0-ás rohammal kezdtük a mérkőzést, az így megszerzett előnyt pedig biztosan őriztük, a jó formában védő, a meccs elején büntetőt is hárító Tomicnak is köszönhetően a 8. percben 4-1, a tizedikben 6-3 volt az állás. Az első negyedóra végén is tartottuk még a különbséget (7-4), támadásban azonban megakadt a szekerünk, így vendégek előtt lehetőség nyílt a felzárkózásra, amit ki is használtak, és a 18. percben már 7-7-es állást mutatott az eredményjelző. A 22. percben először vezettek a budaiak (9-10), azonban a félidő hajrájára sikerült megfordítanunk az állást, és 12-10-es hazai vezetésnél indult az utolsó öt perc. Ez az öt perc pedig két Tomic-védést is tartogatott, így az addigra hatgólos Menyhárt Máté találatával sikerült visszaállítanunk a háromgólos vezetést a szünetre (15-12).

Gyöngyösi góllal indult a második játékrész, a gólok azonban felváltva estek, így a különbség nem változott a csapatok között, a 37. percben továbbra is hárommal mentünk (19-16). A 39. percben Gerdán Tibort látták súlyosan szabálytalannak a játékvezetők, és piros lappal kiállították. Az előnyünket így is növelni tudtuk, a 42. percben már 22-17-re vezettünk, öt perccel később pedig 24-19-es állásnál kért időt a vendégek mestere. A taktikai szünet után a mérkőzés egészében remekül védő Tomic is feliratkozott a gólszerzők listájára harmadik üreskapus találatunkkal, majd a negyedik ilyen gólunk után az addigi legnagyobb, hétgólos különbség alakult ki a meccsen (27-20), mikor már csak tíz perc volt hátra a találkozóból. A kapuban Tomicot váltó Gyánti is egymás után mutatta be a védéseket – még a vendégek üres kapura rádobott labdájára is visszaért –, és támadásban is minden összeállt a végére, így izgulnunk legfeljebb a különbség miatt kellett. Végül a meccsen kilenc gól volt a legnagyobb előnyünk, a lefújás pillanatában pedig nyolccal vezettünk (33-25).

K&H férfi kézilabda liga, 10. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Budai Farkasok-Rév Group 33-25 (15-12)
Gyöngyös, 800 néző
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Gyöngyös: Tomic 1, Gyánti (kapusok), Nkousa, Potisk 2, Halász 1, Varsandán, Bura 3, Hegedüs 5, Gábori 1, Lakosy 2, Schmid 3, Gerdán, Schäffer 4, Gráf 4, Jóga 1, Menyhárt 6 (2). Edző: Bíró Balázs.

Buda: Merkovszki, Nánási (kapusok), Turák, Auer 2, Kecskeméti 2, Benmiloud, Nourelden 3 (1), Vuleta 2, Németh 5 (3), Szövérdffy 2, Enomoto 2, Holdosi, Kvastek 4, Rédai, Kovács 2, Nagy 1. Edző: Koi Endre.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4.

Értékelések:

Képgaléria: