A bajnokság lezárultát követő héten, május 30-án és június 2-án játssza a Ligakupa döntőjét a HE-DO B. Braun Gyöngyös és a CYEB Budakalász. Farkasaink harmadszor jutottak be a fináléba, ahol megismétlődik a tavalyi párharc.

Újrajátssza a tavalyi döntőt a Ligakupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös és a Budakalász. Ellenfelünk a Cegléd legyőzésével jutott a fináléba, miután tizenkétgólos hazai sikerét követően döntetlent ért el a visszavágón, míg farkasaink a Fejér-B.Á.L. Veszprém elleni kettős sikerrel biztosították a helyüket a végső párharcban.

A két együttes már a mérkőzések időpontjáról is megegyezett: május 30-án Gyöngyösön, majd június 2-án Budakalászon találkoznak a csapatok. A két együttes egyébként a bajnokság utolsó fordulójában is egymással mérkőzik, fontos változás, hogy azt a mérkőzést május 27-e helyett 26-án rendezzük majd a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

A Ligakupa tavalyi döntőjében a Budakalász a Gyöngyösön aratott egygólos győzelem után hazai pályán négy góllal tudott nyerni, ezzel megszerezte a kupát, amit farkasaink szeretnének visszahódítani. Csapatunk előzetes célkitűzése a döntőbe jutás volt, ugyanakkor – mint azt korábban Bíró Balázs vezetőedző egyértelművé tette – ha egy csapat bejut egy sorozat fináléjába, azt szeretné is megnyerni. Ha ez sikerülne, 2019 után másodszor nyernénk meg a Ligakupa küzdelmeit.

– Azt hiszem, a motivációval a fináléban sem lesz gond, hiszen amennyiben a csapat sikerrel veszi a döntőt, a klub részéről mi csak a kupára tartunk igényt, a győztesnek járó pénzjutalmat az utolsó fillérig a játékosok kapják – mondta klubunk elnöke, Nagy Attila a HEOL.HU-nak adott interjújában.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub fontosnak tartja a csak magyar állampolgárságú játékosokkal játszható sorozatot, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy a Ligakupa döntőjét minél több szurkoló láthassa élőben, ezzel is emelve a kupa értékét. Ahogy a Ligakupa többi gyöngyösi mérkőzésére, úgy a döntő gyöngyösi találkozójára is ingyenes lesz majd a belépés, a sportszerűség érdekében pedig klubunk a Dr. Fejes András Sportcsarnok befogadóképességének 50 százalékát kínálja fel a rivális klub szurkolóinak – szemben a kötelezően biztosítandó 10 százalékkal. Bízunk benne, hogy a budakalászi szurkolók felé tett gesztust riválisunk is viszonozza, és a Ligakupa döntője a kézilabda ünnepeként méltó módon koronázza majd meg a két együttes szezonját.

Férfi kézilabda Ligakupa, döntő

1. mérkőzés: HE-DO B. Braun Gyöngyös – CYEB Budakalász
2023. május 30., kedd, 18:00
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok

2. mérkőzés: CYEB Budakalász – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2023. június 2., péntek, 17:00
Budakalász, Sportcsarnok