Megállíthatatlanok a gyöngyösi farkasok
| Kategória: Híreink

Hatodik mérkőzésén ötödik győzelmét könyvelhette el a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely azúttal az Eger gárdáján robogott át.

Teltház várta a csapatokat az első Heves megyei rangadón, és a rengeteg szurkoló látványának ezúttal nem csak farkasaink örülhettek, hanem a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezete is, amelyet a mérkőzés teljes bevételével támogatja a Gyöngyösi Kézilabda Klub. 2017 óta hagyomány, hogy a rákellenes küzdelem hónapjában, októberben egy hazai mérkőzés bevételét felajánljuk a rákelleni küzdelem javára, így Tóth Lászlóné, a szervezet elnöke harmadik alkalommal tűzhette ki a remény rózsaszín szalagját Nagy Attila klubelnök és Konkoly Csaba vezetőedző mellkasára.

Ami a találkozót illeti, azt bizakodva várhattuk, az eddigiekben mutatott teljesítményünk alapján mi voltunk a mérkőzés esélyesei, csupán a Dabason kék lappal kiállított Mitar Markez hiánya nehezítette a dolgunkat. A meccs egri góllal indult ugyan, de Ubornyák és Papp találataival alig egy perc alatt sikerült fordítanunk, a hetedik percre pedig kétgólos előnyt dolgoztunk ki (3-1). A nyitott, emberfogásos védekezést alkalmazó vendégcsapat időkérése után is tudtuk őrizni a vezetést, de a megyeszékhelyiek tapadtak a mieinkre, így a két gólról csak a 13. percben, Papp Bence szemfüles labdaszerzése után tudtunk elmozdulni (7-4). A remek formában védő Gödör Bencének, na meg Mirko Hercegnek és Gábori Máténak köszönhetően a mérkőzés első negyedórájának végére emberelőnyünket kihasználva öt gólra növeltük az előnyünket (9-4). A huszadik percben Ubornyák büntetőjével már hat volt közte (11-5), majd Gödör védése után Hegedűs tette közé a hetediket, ami után az egriek másodszor is időt kértek. A találkozó második kétperces büntetését Hegedűs kapta, de emberhátrányban is növelni tudtuk az előnyünket, és a 24. percben már 14-6-ra vezettünk. A félidő hajrájában kicsit megtorpantunk, igaz, két percet emberhátrányban is kellett játszanunk, így az Eger visszakapaszkodott mínusz négyre, 15-11-es állásnál, jókor jött a szünet.

Egri találattal kezdődött a második félidő is, majd közel ötpercnyi játék után Varsandán lőtte a játékrész első hazai gólját (16-12). Röviddel később Ubornyák büntetőből is felavatta a félidőben Cvetkovski helyére érkező Moscosót, de minden találatunkra érkezett egri válasz, így a különbséget egyelőre nem tudtuk növelni (17-13). Papp góljával tört meg a jég, a 39. percben ötre növeltük a hazai előnyt, ráadásul emberelőnybe kerültünk, Varsandán pedig gyorsan gólra is váltotta azt (21-15). Nem sokkal később Papp Bence is a kiállítás sorsára jutott, az előnyünket azonban így is tartani tudtuk, a harmadik negyedóra végén 23-16 volt az állás. A különbség megint apadni kezdett, az 51. percben már csak négy volt közte, amikor Hegedűs megszerezte a 25. gyöngyösi találatot, és ezzel 25-20-ra módosította az állást. Németh Tamás vágott két szép gólt, hét perccel a vége előtt 27-21-re vezettünk, majd emberhátrányba kerültünk. Egy perccel később egy egrit is kiállítottak a játékvezetők, Újvári pedig kezdett belemelegedni, fiatal átlövőnk második találatával 28-21 volt az állás öt perccel a meccs vége előtt. A hajrában a győzelmünk már nem forgott veszélyben, Gráf Martin is be tudta venni az egriek kapuját, és végül 32-24-es, magabiztos győzelmet arattunk.

K&H férfi kézilabda liga, 6. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – SBS-Eger 32-24 (15-11)
Dr. Fejes András Sportcsarnok, 900 néző
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

GYÖNGYÖS: Buzogány, Gödör (kapusok) – Papp 5, Urbán, Németh 2, Sipeki, Varsandán 5, Ubornyák 5 (4), Hegedűs 3, Gábori 1, Duris, Vilovszki 1, Gerdán, Herceg 5, Gráf 1, Újvári 4. Edző: Konkoly Csaba.

EGER: Cvetkovski, Moscoso (kapusok) – Molnár B. 6 (2), Kiss G., Füzi 6, Lezák 5, Péter, Szepesi, Tóth R. 1, Rédei, Hajas, Schmid, Tóth A. 3, Bernatonis 2, Mándy, Papp G. 1. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2.
Értékelések: