Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Mitar Markez a Csurgói KK ellen szerzett kilenc találatával négy forduló után a házi góllövőlista élére került.

– A Csurgónak komoly gondot okoztunk fordulóról fordulóra alkalmazott és egyre jobban működő taktikánkkal. Klasszis módon védekeztünk, amiből gyors és sikeres kontratámadásokat tudtunk vezetni. Ehhez hozzájárult, hogy minden pályára lépő játékosunk jó napot fogott ki, és jól sült el a kezük. A fantasztikus győzelemhez természetesen lelkes közönségünk szurkolása is kellett. Köszönöm nekik a buzdítást az egész csapat nevében – mondta Mitar Markez.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbátlövője 9 gólt dobott a szeptember 28-án játszott Csurgó elleni mérkőzésen, amelyen a HE-DO B. Braun Gyöngyös az első félidőben szinte állva hagyta közvetlen riválisát és vonulhatott 18-12-es vezetés mellett az öltözőbe. A második etapban már csak a hatgólos előnyt kellett megtartani – a meccs végül 30-24-es magabiztos gyöngyösi sikerrel zárult.

Mitar Markez az előző szezonban egyszer már eljutott 9 találatig a Mezőkövesd ellen, de egyáltalán nem bánja, hogy a Csurgó ellen nem sikerült megdöntenie egyéni rekordját. Jelenleg 4 forduló után 19 találatnál jár, amivel vezeti a házi góllövőlistát.

– Igaz, hogy a Csurgó sokkal erősebb a Mezőkövesdnél, de mindkét meccs 9 góljának ugyanúgy örültem, hiszen egy mérkőzés alatt elég nehéz 9 olyan gólhelyzetet kialakítania egyetlen játékosnak, amiből ráadásul eredményes is tud lenni. Egy kicsit betegen léptem pályára, így külön öröm számomra a jó teljesítményem. A meccs után ezért gyorsan hazamentem, ahol pihenéssel és relaxációval ünnepeltem meg győzelmünket – mondta Mitar Markez.

A gyöngyösi farkasok következő ellenfele október 5-én idegenben a repülőrajtot vett Dabasi KC VSE csapat lesz, akik a tabellán jelen pillanatban egy hellyel előzik meg a hatodik pozícióban tanyázó gyöngyösieket.

– A Dabashoz hasonlóan 3 győzelmünkkel és 1 vereségünkkel mi is nagyon jól kezdtük az új szezont. Szebb lett volna Balatonfüredről is legalább 1 pontot elhozni, de most már csak a Dabasra szabad koncentrálnunk. Tavaly is meggyűlt velük a bajunk idegenben. Fontos és kemény mérkőzés vár ránk, de remélem, hogy a megalkuvást nem tűrő játékunk segítségével nem távozunk üres kézzel Pest megyéből – mondta Mitar Markez.