Az öt góllal megnyert első félidő után a második játékrészben tíz góllal is vezetett, végül négygólos győzelmet aratott Balatonfüreden a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely így magabiztosan jutott tovább a Magyar Kupában.

Legalább döntetlent kellett elérnie a HE-DO B. Braun Gyöngyösnek a továbbjutáshoz Balatonfüreden a Magyar Kupa IV. fordulójában. Farkasaink a felkészülés során csak az előző évben készült felvételekre támaszkodhattak, miután a Balatonfüred idei edzőmeccseiről nem voltak elérhető videók. Ennek ellenére nagy önbizalommal hangoltunk a találkozóra, amelyen szerettünk volna meglepetést okozni az esélyesebb otthonában.

Egészen a 20. percig szorosan alakult a találkozó, addig egyik csapat sem tudott egy gólnál nagyobb különbségre szert tenni, az első játékrész utolsó tíz perce egy négyperces gólcsend után 10:10-es döntetlenről indult. Lakosy vezérletével kezdtünk az előnyünk kiépítésébe, góljaival 10-12-re léptünk el, majd a 26. percben Varsandán találatával háromra növeltük a különbséget (11-14), amit fokozatosan hizlaltunk a dudaszóig, végül ötgólos vezetésnél vonulhattunk pihenőre (12-17).

A második félidő hazai találattal indult, a mieinket pedig Lucian Bura vette a vállára, találataival 13-20-ra növeltünk a vezetésünket. A 39. percben már tíz volt közte (13-23), és bár a folytatásban a házigazdák közelebb férkőztek, de egészen hajráig hatgólosnál nem volt kisebb a különbség. Az utolsó öt percben faragott ugyan a hátrányából a Balatonfüred, de a győzelmünk a második félidőben egy pillanatig sem volt kétséges. Végül 30:26 arányban nyertük meg a mérkőzést, ezzel magabiztosan jutottunk tovább a Magyar Kupa következő fordulójába.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, IV. forduló
Balatonfüredi KSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 26-30 (12-17)
Balatonfüred
V.: Nagy Ferenc, Túróczy József

Balatonfüred: Tóth, Andó (kapusok), Kemény 2, Sretenovic 4, Varga 2, Szmetán, Németh 2, Gostovic 2 (2), Szöllősi 3, Dénes, Ág 3, Malinovic, Hornyák 4 (1), Szűcs 3, Vajda 1, Brandt. Edző: György László.

Gyöngyös: Tomic, Bartucz (kapusok), Nkousa, Halász, Jaros 1, Varsandán 6, Bura 7, Hegedüs 3, Gábori, Lakosy 6 (4), Schmid, Gerdán, Gráf 5, Jóga 1, Menyhárt 1. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4.