Hatgólos vereséget szenvedett a HE-DO B. Braun Gyöngyös a Ferencváros vendégeként a Magyar Kupa negyedik fordulójában, így farkasaink a legjobb tizenhat között búcsúztak a sorozattól.

Nehezen vették fel a ritmust a mérkőzés elején a csapatok, a házigazdák több technikai hibát is vétettek, mi pedig kihagytuk a helyzeteinket, így az első három percben nem esett gól. A Ferencváros törte meg a jeget, a hazaiak 2-0-val kezdtek, a mérkőzés ötödik percének végén azonban Varsandán révén mi is eredményesek tudni lenni – először a találkozón. Potisk gólja után csak egy volt közte (3-2), innen azonban a fővárosiak percei következtek, a házigazdák a 8. perc elejére 6-2-es előnyhöz jutottak. Bodor és Varsandán találataival zárkóztunk mínusz kettőre emberelőnyben, és bár az első negyedórában Kovács Gergő és Ubornyák is eredményes tudott lenni, 9-6-os állásnál Bíró Balázs úgy érezte, ki kell kérnie az első idejét. Varsandán büntetőjével jöttünk eggyel közelebb, a folytatásban azonban két kiállítást is kaptunk, egy percen át kettős emberhátrányban kellett játszanunk. Potisk és Lakosy talált be, a félidő hajrájára pedig szlovák irányítónk újabb gólja után háromgólos hátrányban fordultunk (14-11) egy hazai időkérés után. Podoba védett, támadásban azonban nem találtunk utat a kapuhoz, így a hazaiak javíthattak, amire azonban Potisk gyorsan válaszolt (15-12). Az utolsó két és fél percben már csak a Fradi tudott eredményes lenni, így 16-12-es hazai vezetésnél jött a szünet, a második félidőt ráadásul emberhátrányban kellett kezdenünk Bodor kiállítása miatt.

A kapusok villanásaival indult a második játékrész, az emberhátrányunkat pedig sikerült kapott gól nélkül lehoznunk, sőt a 33. perc elejére Jóga és Varsandán találataival 16-14-re zárkóztunk. Kovács Gergő góljával még tartottuk a különbséget (17-15), aztán a hazaiak az első öt perc végére ismét néggyel vezettek (19-15). Schmid góljával zárkóztunk, de csak átmenetileg, hiszen a 41. perc végén már héttel mentek a zöld-fehérek (23-16). Bíró Balázs időt kért, ami meg is hozta az eredményét: Gyallai és Potisk góljaival a 46. percre 23-29-re zárkóztunk. A házigazdák időkérése után kezdett újra nőni a különbség, és 11 perccel a mérkőzés vége előtt újra hét góllal vezettek a fővárosiak (27-20). Pietruszko, Gyallai és Gráf révén zárkóztunk 28-23-ra, az 50. percben azonban újra hétgólos volt a különbség (30-23). Gyallai faragott a hátrányunkból, majd a hajrá kezdetén Pásztor István, a hazaiak mestere kért időt. Ekkor sokat hibáztak a csapatok, több mint három percig nem esett gól, amit a hazaiak törtek meg, beállítva az addigi legnagyobb különbséget (31-24). Egy perccel a vége előtt Pietruszko góljával jöttünk közelebb, egy hazai találat után pedig Gyallai állította be a végeredményt egyetlen másodperccel a vége előtt: 32-26.

Ezzel az eredménnyel a Ferencváros jutott a legjobb nyolc csapat közé a Magyar Kupában, míg a mieink búcsúztak a sorozattól. Farkasainkra a hétvégén már a bajnokságban vár feladat: szombaton 18 órától az OTP Bank-Pick Szeged együttesét fogadjuk.

Férfi Kézilabda Magyar Kupa, IV. forduló
FTC-Green Collect – HE-DO B. Braun Gyöngyös 32-26 (16-12)
Budapest, 200 néző
V.: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Ferencváros: Borbély, Győri (kapusok), Bognár 4, Füzi 4, Nagy B. 4 (3), Imre B., Balogh 4 (1), Pordán, Debreczeni 2, Pető 1, Prainer 4, Lékai, Mikita 2, Szepesi 1, Bujdosó 6 (1). Edző: Pásztor István.

Gyöngyös: Tomic, Podoba (kapusok), Nkousa, Ubornyák 2, Potisk 5, Jaros, Varsandán 5 (4), Hegedüs, Lakosy 1, Bodor 1, Schmid 1, Gyallai 5, Gráf 1, Jóga 1, Pietruszko 2, Kovács G 2. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 4/4.

Értékelések:

Bíró Balázs: – Nem kezdtünk jól, de az első félidő közepére nagyjából rendeztük a sorainkat. Kb. negyven perc után kialakult a hat-hét gólos különbség, ami után a szombati mérkőzésre is tekintettel többet forgattam a csapatot. Jól küzdöttek a fiúk, de jelenleg ez a Ferencváros nagyobb játékerőt képvisel, gratulálok nekik a továbbjutáshoz.