A negyeddöntő jelentette a végállomást a HE-DO B. Braun Gyöngyös számára a Magyar Kupában, miután farkasaink a negyeddöntőben tíz góllal alulmaradtak a Pick Szegeddel szemben.

Tovább folytatódtak a Magyar Kupa küzdelmei farkasaink számára, akik ezúttal Szegeden léptek pályára a négyes döntőben való részvétel kiharcolásáért. Mi kezdtük jobban a meccset, tíz percen keresztül a vezetés is többször nálunk volt. Ezt követően jöttek a technikai hibák, rontott lövések, amelyeket könyörtelenül kihasználtak a hazaiak, így a félidő végére kisebb hátrányba kerültünk (15-11).

A második játékrészben rögtön egy 5-0-ás szériát produkáltak a hazaiak, így eldőlni látszott a találkozó. Hatalmas pozitívum, hogy fiatal játékosaink, akik közül többen is még az ifjúsági csapat tagjai, ma is bizonyították rátermettségüket. Erre mindenképp lehet építkezni akár már a közeljövőben is, hiszen egy Bajnokok Ligája-résztvevő csapat ellen is ugyanúgy magabiztosan és eredményesen kézilabdáztak, mint egy „csak” magyar elsőosztályban szereplő együttes ellen. Végül tíz góllal bizonyult jobbnak a szegedi gárda, így 34-24-es végeredménnyel ők vívták ki a részvételt a Magyar Kupa négyes döntőjében.

Farkasaink két nap múlva már bajnoki mérkőzést játszanak, pénteken Kecskeméten szerepelnek majd.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, V. forduló
Pick Szeged – HE-DO B. Braun Gyöngyös 34-24 (15-11)
Szeged, 1300 néző
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József

Pick Szeged: Mikler, Alilovic, Krivokapic, (kapusok) Tonnesen 5, Bodó 4, Martins 2, Henigman, Radivojevic 1, Gaber 2, Sostaric 1, Frimmel 1, Garciandia 8, Bombac 3, Rosta 4, Mackovsek 1, Blonz 2. Edző: Juan Carlos Pastor.

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Tomic, (kapusok) Vasic, Nkousa 3, Ubornyák 1, Jaros 1, Mátyás 2, Varsandán 4, Hegedűs 1, Gábori, Duris 1, Rosta 3, Gerdán, Hamidovic 1, Gráf 2, Markez 5. Edző: Kiss Dániel.

Hétméteresek: 0/1, ill. 6/7
Kiállítások: 0, ill. 2 perc