Magabiztos győzelem az első bajnokin
| Kategória: Híreink

Ötgólos győzelemmel indította a bajnoki szezont a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Farkasaink az Orosháza együttesét győzték le 28-23 arányban az első bajnokin.

Jobban kezdte a mérkőzést az orosházi csapat, gyorsan kétgólos vezetésre tettek szert. Az első hazai találatra egészen a hetedik percig kellett várniuk a szurkolóknak. Duris góljaival tartotta magát a csapat. A 14. Percben 5-5-ös állásnál Konkoly Csaba magához hívta tanítványait. Sikerült rendezni a sorokat, hamar három gólos előnyben voltak farkasaink. A különbséget sikerült még növelni a félidő végéig, így 14-9-es állással vonultak pihenőre a felek.

Ott folytatták a rohamot a hazaiak, ahol abbahagyták, a 37. percben már hét góllal vezettünk. Az indulatok olyannyira fokozódtak a kétperces kiállításokkal tarkított összecsapáson, hogy akadt olyan periódus, mikor csak 4-4 mezőnyjátékos volt pályán. Ubornyák Dávid vezérletével 10 perccel a mérkőzés lefújása előtt 24-19-re vezetett a farkasfalka. A találkozó 28-23-as gyöngyösi győzelemmel zárult.

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló
HE-DO B.Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE-LINAMAR 28-23

Gyöngyös: Nagy, Tóth,(kapusok) Urbán, Halász, Varsandán 2, Ubornyák 6, Hegedűs 2, Gábori 1, Duris 4, Vilovski 4, Rosta, Gerdán, Herceg 6, Gyallai, Gráf 2, Markez 1
Edző: Konkoly Csaba

Orosháza: Majdán, Özmusul 1,(kapusok) Sakic 2, Csány, Lászlai, Pásztor 1, Kancel, Döme 1, Peskov 3, Bella 1, Lele 4, Ushal 3, Kiss 1, Tóth 4, Németh 2
Edző: Djurkovic Ratko

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Értékelések:

Ratko Djurkovic: Az első félidőben nem játszottunk jól támadásban, nagyon statikus volt a játékunk. Mást beszéltünk meg a mérkőzés előtt. A védekezésünk jól működött, de a Gyöngyös nagyon jó csapat, hosszú a kispadjuk, a cserejátékosaik akik frissen jöttek, szintén jó játékosok.

Tóth Károly: Nehezen éltük meg a mérkőzést. Szerdán bajnokit játszottunk, összesen 2 videós edzésünk volt. Úgy jöttünk ide, hogy nincs vesztenivalónk, harcolni fogunk, és meglátjuk, mi történik. Harcolni ugyan harcoltunk, de nem kézilabdáztunk ma jól. Összeségében úgy gondolom, hogy a két csapat közti 5 gólos különbség reális, de ez akár több is lehetett volna, mert ma nem voltunk jók. Nem értettük meg egymást, gyermeteg hibákból kaptunk kontragólokat, és csak rohantunk az eredmény után.

Konkoly Csaba: Nagyon nehéz ellenfél, nagyon nehéz stílusú csapat az Orosháza. A mérkőzés elején voltak taktikai hibáink, türelmetlenül kezdtünk, védekezésben és támadásban egyaránt, a túloldalon pedig volt egy extra kapusteljesítmény. Az első félidőt ennek ellenére megnyugtató előnnyel tudtuk zárni. A második félidőben, ahogy 6-7 gólosra nőtt a különbség, sajnos mi voltunk ismét a bizonytalanabbak, miközben egy magabiztos vezetés tudatában nyugodtan játszhattunk volna eredményesebben, itt ismét ki kell emelnem az ellenfél kapusát. Nálunk is volt kapusteljesítmény, de eléggé hektikusan, viszont az eredmény azt mutatja, hogy ez a hektikus kapusteljesítmény pont jókor volt. A mezőnyjátékban többet kellett improvizálnunk, kicsit gyengébben ment a játék a jobb oldalunknak. Megyünk tovább, nekünk még fel kell vennünk a szerda-szombati ritmust.

Ubornyák Dávid: Nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk. Elég lüktető volt a játékunk az elején, nem találtuk támadásban a gólokat. A védekezésünk nagyon jól zárt, a kapusok védéseiből eredményesek voltak a gyors indulások. A második félidőt jól kezdtünk, kialakítottunk egy megnyugtató különbséget, amivel a meccs végéig jól tudtunk gazdálkodni.