Magabiztos győzelem a szezonnyitányon
| Kategória: Híreink

Szoros első félidő után a második játékrészben felőrölte az Orosházát, és magabiztos hazai győzelemmel indította az új bajnoki szezont a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata.

Az első támadást az orosháziak vezethették, a találkozó első gólját mégis Varsandán Milán szerezte, aki alig egypercnyi játék után juttatta vezetéshez csapatunkat. A volt gyöngyösi Lelétől érkezett a válasz, de Tóth Misi remek védéseinek is köszönhetően az első öt percben Markez góljával tudtuk tartani az előnyünket (2-1). A másik oldalon Busa is jól védett, több támadásunk is gól nélkül zárult a mérkőzés első periódusában. Markez révén a nyolcadik perc végén nőtt először kétgólosra a különbség a csapatok között, egy újabb Misi-védés után pedig Hegedűs tett közé még egyet, ami időkérésre késztette a vendégeket (5-2). Duris kiállításával kerültünk emberhátrányba, de az első negyedóra végén még így is két góllal vezettünk (7-5). Markez büntetőből avatta Herjeczkit, majd a 18. percben Vilovszki is betalált, őrizve a kétgólos hazai előnyt (9-7). Egy vendégtalálat után, 9-8-as állásnál Konkoly Csaba hívta magához a játékosait, ám a taktikai szünet után vendégoldalon esett az első találat, amivel a Békés megyeiek egyenlíteni tudtak. Ubornyák és Németh szaporította találataink számát, ám szűk hét perccel a félidő vége előtt az Orosháza ismét egalizált (11-11). A hazai kapuban a csereként beállt Gödör Bence két remek védést mutatott be, mindkettővel attól óvta meg a mieinket, hogy a vendégcsapat átvegye a vezetést. Ehelyett Sipeki talált be, és a 28. percben ismét nálunk volt az előny (13-12). Mirko Herceg gólja után az utolsó másodpercben Vilovszkit állították ki a játékvezetők, majd az Orosháza egy időn túli büntetővel állította be a félidő végeredményét (14-13).

Emberhátrányban kezdtük a második harminc percet, és sajnos eladtuk a labdát az első támadásnál, a vendégek pedig góllal büntettek, és néhány másodperc elteltével egyenlítettek, de a vezetést nem tudták átvenni: Gábori góljával ragadtuk magunkhoz ismét az előnyt (15-14). A 35. percben emberelőnybe kerültünk, Markez büntetőjét azonban Busa védeni tudta. A kipattanóból Varsandán újabb hetest harcolt ki, de az orosházi kapus ezt is hárította. Ez is kipattant, amiból Markez hosszú támadás végén csak bevette a vendégkaput (16-14). Meglépnünk továbbra sem sikerült a makacsul tapadó újonctól, amely a 39. percben újra egyenlíteni tudott (17-17). Gödör Bence újra megmentett bennünket a hátrányba kerüléstől, Duris góljával pedig visszavettük a vezetést. Ubornyák büntetője is egygólos előnyt ért a 42. percben (19-18), Hegedűs pedig újabb hétméterest és kiállítást harcolt ki egy előreküldött labdával, így Ubornyák újra kettőre tudta hizlalni a gyöngyösi előnyt (20-18). A 44. percben megint emberelőnybe kerültünk, Ubi pedig újabb büntetőt értékesített (21-19). Kemény védekezésünknek és gyors támadásainknak köszönhetően fokozatosan növelni tudtuk az előnyünket: Gábori góljával három volt közte, Ubornyák újabb hetese után pedig néggyel vezettünk, amikor már csak szűk negyedóra volt hátra a meccsből (23-19). Tóth Mihály szaladt be egy hetesre, és ki is védte, Ubornyák pedig az ötödik és a hatodik büntetőjét sem hibázta el (25-19). Gödör Bence védése után Vilovszki talált az üres kapuba tíz perccel a vége előtt, amivel hátgólosra növelte az előnyünket (26-19). Az orosháziak időt kértek, majd megtörték hét percen át tartó gólcsendjüket. Gábori rögtön válaszolt, és a mérkőzés hajrájában már nem is forgott veszélyben a győzelmünk, a kérdés csak a különbség volt, és az, hogy szurkolóink rászámolhatnak-e a vendégcsapatra. Ez utóbbi nem jött össze, azonban drukkereink Újvári László és Papp Bence játékával vigasztalódhattak, na meg a gólos győzelemmel, ami magabiztosnak mondható, és egy remek szezonkezdetet jelent.

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS – OROSHÁZI FKSE-LINAMAR 32-24 (14-13)
Gyöngyös, 850 néző
V.: Altmár K., Horváth A.

GYÖNGYÖS: Tóth M. (kapus), Urbán 1, Markez 4 (1), HEGEDŰS 1, Gerdán, Varsandán 2, DURIS 3. Csere: GÖDÖR (kapus), Herceg 3, Sipeki 1, UBORNYÁK 7 (6), Vilovszki 2, Németh 2, Gábori 4, Újvári 2, Papp. Edző: Konkoly Csaba.

OROSHÁZA: BUSA (kapus), Pásztor 1, Slavuljica 5, MRSULJA 5, Döme, LELE 6, NÉMETH L. 4 (2) Csere: Herjeczki (kapus), Orjonikidze 3, Kancel, Zubai, Kiss A., Ambrus, Bella, Molnár. Edző: Ratko Djurkovic.

Kiállìtások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 9/7, ill. 3/2.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Nem sikerült mindent megvalósítanunk, amire készültünk, de így is magabiztos győzelmet tudtunk aratni a jól küzdő Orosháza ellen.

Ratko Djurkovic: – Jól küzdöttünk, és egy félidőn át tartani is tudtuk magunkat, de egy sérülés sajnos megpecsételte a sorsunkat. Megérdemelten győzött a Gyöngyös.