Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. A farkasok Varsandán Milán 8 találatának is köszönhetően ellentmondást nem tűrve, és végi vezetve fektették kétvállra a közvetlen riválisnak számító Balatonfüred gárdáját. 

– Nagyon sok energiát fektettünk abba, hogy sikerüljön egy pontot elhozni múlt szerdán Tatabányáról, de sajnos ez nem jött össze, bár közel voltunk a célunkhoz. Nehéz egy ilyen mérkőzés után négy nap alatt fejben összeszednie magát az embernek, de a Balatonfüred ellen mégis a legjobb arcunkat tudtuk mutatni, amit nagyban köszönhetünk lelkes közönségünknek. Hatalmas lendületet ad minden játékosunknak, ha otthon lépünk pályára szurkolóink előtt – mondta Varsandán Milán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője 8 gólt szerzett a 28-24-es gyöngyösi sikert hozó találkozón. A farkasfalka újabb győzelme egy percig nem volt veszélyben, köszönhetően a sárga-feketék első 12 percben mutatott játékának, amit egy 7-1-es rohammal zártak a Balaton-partiak ellen.

A gyors és eredményes kézilabdát játszó gyöngyösiek a televízió közvetítésnek köszönhetően más csapatok szurkolóiból is elismerést váltottak ki a különböző fórumokon.

– Ha stabil a védelem és a kapus kapcsolata, azzal jó alapot lehet adni egy mérkőzésnek. Nálunk most ez remekül működik, ami nagy önbizalmat ad a támadó játékosoknak. Ha érezzük, hogy egy esetleges rossz befejezés esetén is ki tud segíteni a védelem, sokkal felszabadultabbak és pontosabbak tudunk lenni elől. A Füred elleni meccs ennek ékes bizonyítéka volt, hiszen 68 százalékos pontossággal lőttünk kapura. Jó meccset játszottunk egy olyan ellenféllel szemben, aki ellen a végelszámolásnál ez a győzelem sokat jelenthet majd. Ismét a harmadik helyen vagyunk, és azon leszünk, hogy a következő találkozókon is megőrizzük ezt a pozíciót. Továbbra is a látványos és tempós kézilabdára törekszünk majd, amihez szerencsére megvannak a kreatív játékosaink – mondta Varsandán Milán.