Kettős győzelemmel zárta a Ligakupa csoportkörét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely egy nap alatt kétszer mérkőzött meg a Kecskeméttel.

Az NB I/B-ben szereplő ellenfelünk már azelőtt jelesre vizsgázott sportszerűségből, hogy játékosai pályára léptek volna a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, pályaválasztói jogukról lemondva vállalták ugyanis, hogy az első és a negyedik fordulóra kiírt egymás elleni meccsünket ugyanazon a napon játsszuk le Gyöngyösön.

Bíró Balázs, a gyöngyösi farkasfalka vezetőedzője a felkészülés fontos állomásaként tekintett a januári Ligakupa-meccsekre, így a Kecskemét elleni találkozókra is pontosan meghatározott célokkal készültünk. A délelőtti mérkőzésen az NB I-es keret felnőtt játékosaira hárult nagyobb feladat, míg a délutáni mérkőzésen a fiatal, utánpótláskorú kerettagok kaptak több lehetőséget. A Kecskemét már az első mérkőzésen bizonyította, hogy kiváló edzőpartner lesz a mieink számára, lelkes, fiatal játékosaik gyors kézilabdát játszottak, és egy percre sem tették fel a kezüket, így farkasaink a találkozó első negyedórájában nem is tudtak számottevő előnyre szert tenni. Az első félidő második felében aztán fokozatosan egyre nagyobbra tudtuk nyitni az ollót, előbb kettő, majd három góllal vezettünk, a végére pedig négygólos előnyt dolgoztunk ki (15-19). A második félidőben jobbára csak tartanunk sikerült a különbséget, ötgólosnál nagyobb előnyünk nem volt, és a dudaszó pillanatában is ennyivel vezettünk (32-37).

A második mérkőzésen – amelynek a sorsolás szerint is mi voltunk a pályaválasztói – mintegy száz gyöngyösi szurkoló előtt léptünk pályára, ezúttal pedig már az első percekben sikerült 2-3 gólos vezetést kidolgozni, kilenc perc elteltével pedig öttel mentünk (8-3). A nap második mérkőzésére is változatlan kerettel felálló vendégek ugyanakkor ismét bizonyították szívósságukat, és a 14. percre kiegyenlítettek, ami időkérésre késztette Bíró Balázst. Sikerült rendezni a sorainkat, és újra fokozatosan léptünk el ellenfelünktől, a játékrész hajrájában hétgólos is volt az előnyünk (18-11), amiből a végére ötöt sikerült megőriznünk: 20-15-ös gyöngyösi vezetésnél jött a szünet. A második félidő sem hozott fordulatot egyik csapat játékába sem, őriztük a vezetésünket, és végül hat góllal nyertük meg utolsó csoportmeccsünket a Ligakupában.

A csoportkörben 9 pontot sikerült gyűjtenünk, amivel jelenleg az első helyen szerepelünk, de a második helyen álló, hétpontos Cegléd még a négypontos Dabassal és a pont nélküli Kecskeméttel is találkozik, és a velünk való összevetésben is jobban áll, így várhatóan a végelszámolásnál előttünk végez majd a csoportban.

Férfi kézilabda Ligakupa, B csoport, 4. forduló

Kecskeméti TE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 32-37 (15-19)
Gyöngyös, 50 néző
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Kecskemét: Feth (kapus), Kalmár, Lukács 2, Szakály 7 (2), Csuzi 4, Papp 3, Bózsa, Horváth 5, Szeverényi 4, Forgács 4, Mogyorós, Hunyadi 1, Bálint 2, Deák. Edző: Tóth Norbert.

Gyöngyös: Bartucz, Gyánti (kapusok), Nkousa, Halász 1, Jaros, Varsandán 7 (1), Hegedüs 5, Gábori 9, Lakosy 5, Schmid 3, Gerdán, Schäffer 2 (1), Gráf 2, Jóga 3. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

Férfi kézilabda Ligakupa, B csoport, 1. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Kecskeméti TE 37-31 (20-15)
Gyöngyös, 100 néző
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Gyöngyös: Bartucz, Gyánti (kapusok), Nkousa 3, Halász 3, Jaros 6, Mátyás 2, Lakosy 5, Gulyás 2, Schmid 1, Gerdán, Schäffer 2 (1), Gyallai 5, Karnok 2, Gráf 5 (4), Jóga 1. Edző: Bíró Balázs.

Kecskemét: Feth (kapus), Kalmár, Lukács 4, Szakály 9 (3), Csuzi 3, Papp, Bózsa 1, Horváth 4, Szeverényi 4, Forgács 2, Mogyorós 1, Hunyadi 2, Bálint 1, Deák. Edző: Tóth Norbert.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

Értékelések:

Képgaléria: