Ingyenes lesz a belépés a Ligakupa döntős párarcának első, gyöngyösi mérkőzésére május 21-én 18 órától a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Fantasztikus eredménnyel végzett a K&H férfi kézilabda liga küzdelmeiben a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely harmincegy pontot gyűjtve a tabella hatodik helyén zárta a bajnoki pontvadászatot, és mindössze két ponttal maradt le az ötödik helyezett Csurgó mögött. Együttesünk a 26 bajnoki mérkőzésből 17-en tudott pontot szerezni, és 14 győzelme mellett csak 9 alkalommal maradt alul ellenfelével szemben. A mátraaljai alakulat ebben az évben is aratott emlékezetes győzelmeket, a harmadik helyezett Tatabányát mindkét találkozón felül tudtuk múlni, ami a mezőnyben csak a mieinknek sikerült. A hazai mérlegünk egészen imponáló, a Veszprém és a Szeged mellett csak a Balatonfüred távozott ponttal a Dr. Fejes András Sportcsarnokból, ahol tehát nem csak a Tatabányát, hanem a Csurgót is sikerült felülmúlnunk.

A bajnokság lezárultával azonban nem értek véget a küzdelmek csapatunk számára, hiszen alakulatunk bejutott a Ligakupa döntőjébe, ahol épp az említett Csurgóval kerül majd szembe a jövő héten. A mieink magabiztos teljesítménnyel jutottak a fináléba, a csoportkörből első helyen jutottak tovább az Eger, a Mezőkövesd és a Szigetszentmiklós előtt, majd a negyeddöntőben kettős győzelemmel léptek túl a Dabason, az elődöntős párharcot pedig összesítésben tizenegy gólos győzelemmel nyerték meg a Vecséssel szemben. Csapatunk ezzel a klub történetének legnagyobb sikerét érte el a csak magyar játékosokkal játszható sorozatban, azonban ezzel nem elégszünk meg, célunk, hogy elhódítsuk a Ligakupa első helyét. Ellenfelünk, a Csurgó ugyancsak elsőként abszolválta a csoportkört, majd a Vác és az Eger együttesét búcsúztatta, ám kevésbé meggyőző fölénnyel, mint a mieink: a Váctól idegenben vereséget szenvedtek, Egerben pedig döntetlent játszottak az elődöntő első összecsapásán.

A döntőt a kuparendszabályok szerint oda-visszavágós formában rendezik, vagyis a hazai pályán erős csapatok saját közönségük előtt elért eredménye döntő lehet a végső győzelem szempontjából. Az első meccsre kerül majd sor Gyöngyösön, ahol első alkalommal rendezhetünk kupadöntőt, és ezen a történelmi léptékű mérkőzésen senkinek sem kell belépőt váltania, a május 21-én 18 órától kezdődő találkozó megtekintése ingyenes lesz. Biztosak vagyunk benne, hogy csakúgy, mint a teljes bajnoki évben, szurkolóink most is megteremtik majd azt a hangulatot, ami a bajnokságban is segítette a csapatot a példátlan hazai mérleg elérésében.

Férfi Kézilabda Liga Kupa, döntő

1. mérkőzés: HE-DO B. Braun Gyöngyös – Csurgói KK
2019. május 21. kedd, 18:00, Dr. Fejes András Sportcsarnok

2. mérkőzés: Csurgói KK – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2019. május 24. péntek, 18:00, Sótonyi László Sportcsarnok