Ligakupa: háromgólos előnyben
| Kategória: Híreink

Mínusz hét gólról állt fel, és dolgozott ki háromgólos előnyt a Ligakupa döntőjének első mérkőzésén a HE-DO B. Braun Gyöngyös a Csurgó ellen. Folytatás pénteken, idegenben.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, a Csurgó az első négy percben 3-0-ára elhúzott, a mieink pedig csak Konkoly Csaba időkérése után, az 5. percben kezdték meg a gólgyártást Sipeki találatával. Gyorsan felzárkóztunk egy gólra, és a 9. percig sikerült is tartanunk a különbséget, ám a 13. percben újra három volt a vendégcsapat előnye (5-8). Sok pontatlanság csúszott a támadójátékunkba, amit a vendégek rendre megbüntettek, és az első negyedóra végére ötgólos előnyt alakítottak ki (5-10). Ezt a különbséget időről időre sikerült ugyan csökkentenünk egy vagy két góllal, az utolsó öt percre azonban újra ötgólos hátrányban kellett fordulnunk (10-15). Sajnos a végére még tovább nőtt a különbség, és 10-17-es állásnál, hétgólos hátrányban kellett az öltözőbe vonulnunk a szünetre.


Az első félidőben nyújtott teljesítményünket messze felülmúlva kezdtük a második játékrészt, amelynek első öt percében két gólra zárkóztunk (15-17). Tóth Mihály szép védéseket mutatott be a felerősödött védelem mögött, és támadásban is összeszedettebbek voltunk, mint az első harminc percben, így a 38. percre sikerült egy gólra csökkentenünk a hátrányunkat (16-17). A félidő első felében ennél közelebb nem kerültünk ellenfelünkhöz, de a 16. percben Ubornyák góljával már az egyenlítés is összejött (21-21). Tizenegy perccel a mérkőzés vége előtt Varsandán góljával vettük át a vezetést (23-22), majd az őrült hangulatban három gólra növeltük a hazai előnyt (26-23). A vendégcsapat időkérését követően sem változott a tendencia, fantasztikus védekezésünknek köszönhetően sorra szereztük a gyors gólokat, és hét perccel a vége előtt már öt góllal vezettünk (28-23), ami azt jelentette, hogy a második félidőt addig 18-6-ra hoztunk. A végére meg tudta ugyan rázni magát még egyszer a Csurgó, és közelebb zárkózott a mieinkhez, de így is sikerült három gólt megtartani az előnyünkből, hogy ezzel utazzunk pénteken Csurgóra, a visszavágóra.

Férfi kézilabda Ligakupa, döntő, 1. mérkőzés
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Csurgói KK 30-27 (10-17)
Gyöngyös, 800 néző
V.: Bonifert, Oláh

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Ivitz, Urbán, Jaros, Sipeki 7, Varsandán 7 (2), Ubornyák 7, Gábori 3, Vilovszki, Gerdán 1, Krivokapics 3, Gráf 1, István 1. Edző: Konkoly Csaba.

CSURGÓ: Füstös, Szabó (kapusok) – Varjú 3 (1), Bazsó, Szeitl 5, Brezovszky, Pavlovic 6, Kerkovits 2, Hadziomerovic 2, Kovacevic 7, Farkas 2. Edző: Bencze József.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Visszavágó: 2019. május 24. péntek, 14., Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok

Értékelések: