Ligakupa: fél lábbal a döntőben
| Kategória: Híreink

Ellentmondást nem tűrő játékkal formalitássá szelídítette a Ligakupa elődöntőjének visszavágóját a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely a második félidőben nyitotta ki a gólzsákot Monoron, és 34-21-es győzelmével tetemes előnyt dolgozott ki magának a Vecsés elleni párharc második, hazai mérkőzésére.

Három fiatallal érkeztek Monorra, a Ligakupa-elődöntő első mérkőzésének helyszínére a mieink: Gráf Martin mellett Ivitz Balázs és Jaros Olivér kapott bizalmat Konkoly Csaba vezetőedzőtől. A találkozó elején Varsandán Milán két góljával léptünk meg, köszönhetően Tóth Mihály védéseinek is. A Vecsés felzárkózott, és 5-5-ig fej-fej mellett haladtak a támadásban sokat hibázó csapatok. Ekkor azonban Ubornyák, Varsandán, majd Gábori is betalált, és mivel a házigazdáknak nem engedtük a gólszerzést, 8-5-ös előnyre tettünk szert, ami időkérésre késztette a Vecsést. A taktikai szünet után a hazai gárda egy gólra zárkózott (7-8), de a 22. percben, Gábori gólja után ismét három volt közte (7-10). Milorad Krivokapics vette vállára a csapatot a félidő utolsó perceiben, két góljának valamint Varsandán hetesének köszönhetően 13-10-re léptünk el, és a különbség Sipeki góljának köszönhetően a szünetre is megmaradt: 11-14-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Fantasztikus, 7-0-ás sorozattal indítottuk a második félidőt, amely Krivokapics góljával indult, majd a Tóth Mihályt váltó Buzogány Barna védett büntetőt, magadva az alaphangot a következő percek gyöngyösi hengerének: néhány perc alatt 18-11-re húztunk el, az állva hagyott vecsésiek pedig időt kértek. Buzogány továbbra is nagyokat védett, így a taktikai szünet után is mi tudtunk eredményesek lenni, és meg sem álltunk a tízgólos különbségig, amelyet Uros Vilovszki állított be (11-21). Ivitz Balázs szerezte a 23. találatunkat, majd Ubornyák volt eredményes, amivel a harmadik negyedóra végén ismét tíz góllal vezettünk (14-24). A Vecsés teljesen szétesni látott, így a különbséget még növelni is tudtuk, és 12 góllal is vezettünk. A végére Gráf Martin is feliratkozott a góllövők sorába, és sikerült még egyet közé tennünk, így 34-21 arányú, 13 gólos győzelmet arattunk, amivel gyakorlatilag a döntőben érezhetjük magunkat.

Férfi kézilabda Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Vecsési SE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 21-34 (11-14)
A gyöngyösi gólszerzők: Krivokapics 6, Vilovszki 4, Ubornyák 4, Sipeki 4, Varsandán 4 (2), Urbán 3, Ivitz 3, Gábori 2, István 2, Gráf 2.

Visszavágó: 2019. április 24. szerda, 18:00, Gyöngyös