Ligakupa: Eger oda-vissza
| Kategória: Híreink

Végig vezetve nyerte meg az Eger elleni Ligakupa-párharc második mérkőzését a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. A gyöngyösi találkozóhoz hasonlóan öt fiatal játékossal felálló mieink így négypontosak, és készülhetnek a Mezőkövesd elleni csatára.

A Konkoly Csaba hiányzása miatt Kiss Dániel és Sándor Ákos vezetésével meccselő csapatunk kól kezdte a mérkőzést. Az első tíz percben Urbán Egon, Dávid József és Milorad Krivokapics góljaival négygólos előnyre tettünk szert úgy, hogy a házigazdáknak mindössze egy találatot engedélyeztünk (1-5). A folytatásban három gólra zárkóztak az egriek, a 15. percben 3-6-os állást mutatott az eredményjelző, de gyorsan visszaállítottuk a négygólos vezetést, sőt a 21. percben Krivokapics találatával már öt volt közte (5-10). A félidő végéig mindössze két további gólt szereztünk – Vilovszki és Gábori révén -, míg ellenfelünk három alkalommal volt eredményes, így négygólos előnnyel vonulhattunk a szünetre (8-12).

Németh Tamás két indításgóljával indult a második játékrész, így előnyünk a meccsen először hatgólosra duzzadt (8-14). A folytatásban is sok gyors támadást vezettünk, így góljaink számát nagyobb ütemben gyarapítottuk, mint az első félidő ugyanezen időszakában. Gábori és Németh vezetésével a 39. percre sikerült hétgólosra növelni a vendégelőnyt (13-20). A 46. percben Krivokapics góljával lett 16-23 az állás, majd másfél perccel később 17-24, a játékot pedig továbbra is uralni tudtuk, és fiataljaink is sokat hozzátettek. Gráf Martin is betalált, és a különbséget is sikerült növelnünk, öt perccel a vége előtt szintén fiatal irányítónk góljával volt 20-28 az állás. A végére csak a számszerű végeredmény maradt kérdés, izgulnunk már nem kellett. Végül 30-23-ra nyertük meg a találkozót, és négypontosként készülhetünk a Mezőkövesd elleni párharcra.

Férfi Kézilabda Ligakupa, 1. forduló
DVTK-Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös 23-30 (8-12)
Eger, 280 néző
V.: Andorka, Hucker

EGER: Repóth, Csergő, Moscoso (kapusok) – Molnár 3, Kiss, Szepesi I. 5 (1), Vaskó, Füzi 2, Lezák 2, Bajorhegyi, Szepesi N. 1, Tóth R. 2 (2), Rédei 3, Takács 3, Dobó 2, Hegedűs. Edző: Tóth Edmond.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Forgács, Urbán 2, Németh T. 7 (1), Jaros, Sipeki 2, Varsandán 1, Dávid 2, Gábori 3, Vilovszki 1, Gerdán, Tóth M. P., Krivokapics 8, Gráf 2, István 2. Edző: Kiss Dániel.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 2/1.

Értékelések:

Kiss Dániel: – A motiváltabb csapat szerezte meg a győzelmet. Továbbra is jól szolgálja a felkészülést ez a sorozat, a fiatalok is lehetőséghez tudjuk juttatni.
Gráf Martin: – Próbáltuk szétszedni az Eger védelmét, ami többnyire sikerült. A mi védelmünk szerencsére elég pontos volt, így sok indításgólt tudtunk szerezni.
Tóth Edmond: – Ott folytattuk, ahol Gyöngyösön abbahagytuk. Pont sz ellenkezőjét vártam, de nem vagyok elkeseredve, sok időnk van még a bajnokságig.
Tóth Rajmund: – Pontatlan volt a támadójátékunk, és emiatt sok lerohanásgólt kaptunk, amit nem tudtunk ellensúlyozni. Az egész csapatot megrázta a vereség, szerettünk volna hazai pályán győzelmet aratni.