Négygólos hátrányt kell ledolgoznia a Liga Kupa elődöntőjének hazai visszavágóján a HE-DO B. Braun Gyöngyösnek, miután farkasaink 26-22 arányban alulmaradtak a NEKA ellen az első meccsen.

A Liga Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesével mérkőztünk meg, először idegen környezetben. A találkozó a vártakhoz mérten indult, a fiatal és harcos hazaiak az első pillanattól kezdve tudatták, hogy hasonló célokkal indulnak a párharcnak, mint farkasaink. Papp Bence duplájával indult a mérkőzés, majd már a 8. percben kiállítást jegyezhettünk fel. Támadásainkat a pontatlanság jellemezte leginkább, számtalan technikai hibát és rontott lövést vétettünk. A páros kapcsolataink sem működtek megfelelően, de ezek ellenére is teljesen fej-fej mellett haladt a két gárda. A félidő végén először kerültünk kétgólos hátrányba, azonban a pihenőre már 12-11-es állással vonulhattunk.

A folytatásban jól kezdtünk, 13-14-re újra nálunk volt az előny. A következő periódusban teljes rövidzárlatot láthattunk. A 34. percben Vasic lőtte 14. gólunkat, amely után a 47. percig nem sikerült betalálnunk a hazaiak kapujába. Ezalatt a motivált vendéglátók egy 8-0-ás rohammal igazából el is döntötték a találkozó végkimenetelét. A végjátékban sikerült négyre csökkenteni hátrányunkat, sőt labdánk volt a mínusz háromhoz is. Az utolsó percekben Gráf Martin kiállítása és Papp Bence piroslapja sem a mi malmunkra hajtotta a vizet. Az elődöntő első mérkőzésén 26-22-es vereséget szenvedtünk, ez azonban egyáltalán nem ledolgozhatatlan a pénteken esedékes hazai összecsapáson.

Férfi Kézilabda Liga Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
NEKA – HE-DO B. Braun Gyöngyös 26-22 (12-11)
Balatonboglár, 200 néző
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

NEKA: Palasics, Takács, (kapusok) Temesvári 4, Mikita 3, Jajic 1, Krakovszki Zs., Papp 1, Sisa, Krakovszki B. 6, Simotics 1, Stranigg 5, Kecskés 1, Dely 3, Fekete, Bendicsek 1. Edző: Sótonyi László.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Gyánti, (kapusok) Vasic 2, Nkousa, Ubornyák, Jaros, Varsandán 4, Hegedűs 1, Gábori 3, Vilovski 4, Gerdán, Szucsik, Papp 5, Gyallai, Gráf 3. Edző: Kiss Dániel.

Hétméteresek: 4/5, ill. 3/5
Kiállítások: 2, ill. 12 perc

Visszavágó:
HE-DO B. Braun Gyöngyös – NEKA
2022. április 22. péntek, 18:00
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Bíró Ádám, Kiss Olivér

A mérkőzésre a belépés ingyenes. A találkozót YouTube-csatornánkon élőben közvetítjük.