Liga Kupa: négy között a farkasok
| Kategória: Híreink

Kettős győzelemmel jutott a Liga Kupa legjobb négy csapata közé a HE-DO B. Braun Gyöngyös, miután az idegenbeli győzelem után hazai pályán is legyőzte a Komló együttesét.

A Liga Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén hazai pályán mértük össze erőnket a Komló együttesével, akik ellen az első találkozón már kétgólos előnyre tettünk szert. Nagyon koncentráltan kezdtük a mérkőzést, az 5. percben már 4-0-ra vezettünk, így a vendégek edzője hamar kikérte első idejét. Ezt követően a komlóiak is megkezdték a gólgyártást, azonban ellenszert továbbra sem találtak Vasic lerohanás góljaira és Hegedűs meccsek óta tartó megállíthatatlan játékára. Negyedóra elteltével mindkét oldalon megszületett az első kétperces büntetés, ekkor Ubornyák harmadik találatával 12-9-es előnyben voltunk. Fiataljaink ismét szerephez jutottak, Gyallai és Jaros is eredményesek voltak. A félidő végére kicsit fellazult a védekezésünk, támadásban pedig több hibát is vétettünk, amelyeket kihasználva a vendégek a 25. percben egyenlítettek (15-15). Kétgólos, 16-18-as vendégvezetéssel ért véget az első harminc perc.

A második félidőben Gyánti érkezett a kapuba, aki megtartotta az előző mérkőzésen mutatott formáját. A védésekből indított lerohanásaink befejezéseivel akadt egy kis problémánk, de a 36. percben Ubornyák góljával egyenlíteni tudtunk (19-19). Hegedűs duplájával újra nálunk volt a vezetés, kissé szokatlanul jobbátlövő pozícióban pedig Gábori jeleskedett. Az utolsó tíz percnek magabiztos, 27-22-es vezetéssel vágtunk neki. Gyánti Barni a végjátékban teljes mértékben lehúzta a rolót, a győzelmünk így már nem volt kérdéses, csak a mértéke. Végül 32-26 arányban múltuk fölül a Komló együttesét, így összesítésben nyolc góllal bizonyultunk jobbnak és jutottunk a Liga Kupalegjobb négy csapata közé.

Férfi kézilabda Liga Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Sport36-Komló 32-26 (16-18)
Dr. Fejes András Sportcsarnok, 550 néző
Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Gyánti, (kapusok) Vasic 3, Nkousa, Ubornyák 8, Jaros 2, Mátyás, Varsandán 2, Hegedűs 8, Gábori 4, Vilovski, Rosta, Gerdán, Gyallai 1, Gráf 4. Edző: Kiss Dániel.

Sport36-Komló: Pásztor, Szilágyi, (kapusok) Begovácz 2, Vaskó 2, Szöllősi 1, Grünfelder 3, Varga, Apostolow, Szkokán 3, Beck, Bazsa 6, Hoffmann 9. Edző: Klivinger Bálint.

Hétméteresek: 4/6, ill. 7/7.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Továbbjutott: HE-DO B. Braun Gyöngyös 65-57-es összesítéssel.

Értékelések:

Képgaléria: